Alevi dernekleri cemevine yapılan silahlı saldırıyı kınadı

Alevi Kültür Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı İbrahim İncoğlu, Gaziantep Cemevine bu gün düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.Cenaze kaldırılırken cemevinin hedef alınmasına tepki gösteren İncoğlu, saldırıyı provokatif bir eylem...

Google Haberlere Abone ol
Alevi dernekleri cemevine yapılan silahlı saldırıyı kınadı

Alevi Kültür Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı İbrahim İncoğlu, Gaziantep Cemevine bu gün düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Cenaze kaldırılırken cemevinin hedef alınmasına tepki gösteren İncoğlu, saldırıyı provokatif bir eylem olarak değerlendirdi. İbadethanelere yapılan saldırıların tasvip edilemeyeceğini belirten İncoğlu: “Bunlar provokatif eylemler, sağduyulu olmak zorundayız, uyanık olmak zorundayız. Bu olayın araştırılmasını ve ne olduğunu bekleyeceğiz. Ayrıca bu olayın bir an önce aydınlatılması gerekiyor. Yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Özellikle ibadet hanelere yapılan hiçbir saldırıyı tasvip etmiyoruz. Bu olayların hepsi bir bütün, yani Işid’in Musul’a saldırmasının ardından Türkiye’de yaşanan provokatif bayrak eylemi, arkasından bu olayın yaşanması bunların hiçbiri tesadüf değil, herkes sağduyulu olmak zorunda.” diye konuştu.

Gaziantep’te, cemevine bugün motosikletli şahıslar tarafından silahlı saldırı düzenlenmiş ve saldırıda 3 kişi yaralanmıştı.

CİHAN

Yorumlar