Alevi dedesinden baraj yapanlara beddua

Tunceli’de nehirleri yok eden yatırımlara tepki göstermek amacıyla bir araya gelen grup, Pembelik Barajı yöneticilerine önce beddua etti, ardından mum yakıp Hızır Gölü'ne atladılar.Doğa Derneği öncülüğünde Türkiye'de düzenlenen "Big...

Google Haberlere Abone ol
Alevi dedesinden baraj yapanlara beddua

Tunceli’de nehirleri yok eden yatırımlara tepki göstermek amacıyla bir araya gelen grup, Pembelik Barajı yöneticilerine önce beddua etti, ardından mum yakıp Hızır Gölü'ne atladılar.

Doğa Derneği öncülüğünde Türkiye'de düzenlenen "Big Jump/Büyük Atlama" etkinliği kapsamında Tunceli-Elazığ sınırında Limak Holding tarafından yaptırılan Pembelik Barajı sahasında toplanan Dersim Çevre Platformu üyeleri, pankart ve dövizler eşliğinde Pembelik Barajı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca sık sık slogan atan grubun baraj sahasına girişi jandarma tarafından tel örgülerle engellendi. Jandarmanın geçiş vermemesi üzerine burada bir açıklama yapan Dersim Çevre Platformu üyesi Haydar Çetinkaya, kolluk güçlerin görevlerini yapmayarak doğayı katleden şirketleri korumaya başladığını söyledi.

Peri Nehri üzerinde baraj yapılmasının nehri kuruttuğunu ifade eden Çetinkaya, “Dersim’de yapılan barajlarla doğamızı, kültürümüzü ve inanç merkezlerimizi yok ediyorlar. Bunun adı düşmanlıktır. Bunun adı insanlık düşmanlığıdır. Bir ülke kendi coğrafyasını nasıl bu hale getirebilir. Bundan dolayı devletin projelerine taşeron olan Limak gibi şirketleri kınıyoruz. Limak’ın ve devletin göstermiş olduğu bu hukuksuzluğu yürütmeyi durdurma kararlarına, kamulaştırma iptallerine rağmen bu hukuksuzluğu görmeyen savcılar olduğu için utanıyoruz.” dedi.

Danıştay'ın acele kamulaştırma kararını durdurmasına rağmen Peri üzerinde baraj yapıldığına dikkat çeken çevre aktivisti Özkan Arslan ise devletin Peri üzerinde yapılan baraj yapımını durdurarak, köylülerin topraklarını ve suyunu geri vermesi gerektiğini ifade etti

ALEVİ DEDESİ'NDEN DOĞAYA ZARAR VERENLERE BEDDUA

Doğa Derneği öncülüğünde Türkiye'de düzenlenen "Big Jump/Büyük Atlama" etkinliğine katılan Alevi Dedesi Veli Yıldız, jandarmanın baraj sahasına girişlerine izin vermemesine tepki gösterdi. Konuşmacıların ardından söz alan Alevi Dedesi Veli Yıldız, doğayı tahrip edenlere ağır bedduada bulundu. Barajların yapılmasında Başbakanın da katkı sunduğunu ifade eden Yıldız, devlet yönetimindeki bütün kademelere beddua etti.

Yıldız’ın konuşmasının ardından Pembelik Barajı yakınlarında bulunan Hızır Gölü'ne giden grup, burada mum yakıp dua etti. Grup, daha sonra baraj yapımı nedeniyle kurumaya yüz tutan Peri Nehri üzerinde pankart açtıktan sonra Hızır Gölü'ne uzun atlayış yaptı. Gölde uzun süre baraj karşıtı slogan atan grup daha sonra eylemlerine son verdi.

CİHAN

Yorumlar