Alevi Bektaşi Federasyonu: Savaş ve şiddet değil barış istiyoruz

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Yönetim Kurulu, Türkiye’nin bir kez daha önemli provokasyonla karşı karşıya olduğuna işaret ederek, “Ciddi bir provokasyon hamlesi olan Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı kışlasındaki Türk...

Google Haberlere Abone ol
Alevi Bektaşi Federasyonu: Savaş ve şiddet değil barış istiyoruz

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Yönetim Kurulu, Türkiye’nin bir kez daha önemli provokasyonla karşı karşıya olduğuna işaret ederek, “Ciddi bir provokasyon hamlesi olan Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı kışlasındaki Türk bayrağının indirilmesi, ülkemizi hızla yeni bir çatışma ortamına doğru sürüklüyor.” açıklaması yaptı.

ABF’den konuyla ilgili yapılan yazılı değerlendirmede, “Ülkemizin ortak sembolü olan bayrak üzerinden yapılan bu kışkırtma kabul edilemez ve ortak değerimize yapılan bu saldırganlık, yasalar çerçevesinde mutlaka cezalandırılmalıdır. Ancak siyasetin dilini sertleştirmek, “alnının çatının ortasından vuralım” demek, saldırı için hedef göstermek yeni kan ve gözyaşı anlamına gelir. Nitekim bu söylemlerden dolayı Ankara, Tokat ve Malatya gibi birçok yerde hemen linç girişimleri yapıldı… Daha da tehlikesi silahlı çatışmalar yeniden gündeme geldi.” görüşü dile getirildi.

“BU GİDİŞATA HEMEN DUR DEMELİYİZ”

Ülkede her fırsatta bu tür provokasyonların çok görüldüğüne işaret edilen yazılı açıklamada, “Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan Alevi katliamlarında hep bir biçimde cami sembolü kullanılmış ve “camiye bomba atıldı” yalanı üretilmiştir. Çünkü en kolay kışkırtma yolu ya din gibi 'kutsal değerler' ya da bayrak ve Atatürk gibi 'ulusal değerler' olmuştur. 2014 Türkiyesi artık yalandan ve sertlikten beslenmeyi terk etmek zorundadır. Bayrağın indirilmesini engellemek de insanların ölmesini engellemek de siyasi iktidarın, dolayısıyla devletin görevidir. ABF olarak, vicdan sahibi olan herkese sesleniyoruz; tercihinizi savaştan ve şiddetten yana değil, barıştan yana koyunuz. Bu gidişata hemen 'dur' demeliyiz.” çağrısı yer aldı.

YUNUS EMRE: SÖZ OLA KESE SAVAŞI

Federasyon, yaşananlar için Yunus Emre’nin yüzlerce yıl önceki “Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı / Söz ola ağulu aşı, yağ ile bal ede bir söz” deyişini hatırlatarak, “Yunus Emre’nin bu sözlerine bugün barış için diyalog için çözüm için çok ihtiyacımız var. Her fırsatta Yunus Emre’nin ismini kullanan herkese bir kez daha hatırlatırız.” dedi.

CİHAN

Yorumlar