Alaylı köyünde cemevi açıldı

Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Alaylı köyünde cemevi açıldı. İmece usulü toplanan bağışlarla 6 ay önce başlanılan cemevinın açılışı içinde tören düzenlendi. Ozan Aşık Gülabi’nin katılarak bir konser verdiği açılışa,...

Google Haberlere Abone ol
Alaylı köyünde cemevi açıldı

Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Alaylı köyünde cemevi açıldı. İmece usulü toplanan bağışlarla 6 ay önce başlanılan cemevinın açılışı içinde tören düzenlendi. Ozan Aşık Gülabi’nin katılarak bir konser verdiği açılışa, binlerce kişi katıldı. Açılışa Almanya, Fransa, Hollanda, Avustralya’dan katılım oldu.

Açılışta bir konuşma yapan Alaylı Köyü Cemevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Düzgün, 6 ay gibi kısa bir sürede önemli bir işe imza attıklarını ifade ederek, "2013 yılının Haziran ayında başladığımız cemevini kısa sürede bitirip hizmete açtığımız için çok mutluyuz. Alaylı köyüne ve bu çevredeki alevi köylerine hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu üyeliği ve Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı yapan Abbas Tan ise hükümetin cemevlerini ve Alevileri yok saydığını ifade etti. Tan, "Bir taraftan hükümet cemevlerini yasal olarak görmezken, Alevileri yok sayarken, bir taraftan alevi ve suniler arasında hiçbir farkın olmadığını bu açılışımızdan da görüyoruz. Ama gelin görün ki bizi yönetenler kendilerine bir Alevilik oluşturmaya çalışıyorlar, kendilerine göre Alevileri yok etmeye çalışıyorlar, ama hadlerini aşıyorlar, ne kadar ileri giderlerse gitsinler aleviler dün de vardı bugün de var olacak yarında var olacak. Yeter ki bu hoş görü bizimle birlikte yaşasın." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Alaylı Cemevi'nin yapımında emeği geçenlere tek tek plaketleri takdim edildi. Daha sonra Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Derneği semah ekibi bir gösteri sundu. Gösteriden sonra yerel sanatçılar açılışa katılanlara bir konser verdi. Fransa’dan açılışa katılmak için gelen ünlü Ozan Aşık Gülabi ve Gül Bacı davetlilere unutulmaz bir konser verdi. Konser sonrasında açılışa katılan binlerce kişiye dev kazanlarda pişirilen et kavurma ve bulgur pilavı ikram edildi.

CİHAN

Yorumlar