Alanya’ya üniversite öğrencisi çekebilmek için burs çalışması

Akdeniz Üniversitesi Alanya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Neslitürk ve öğretim görevlileri, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’e yaptığı ziyarette, ilçeye öğrenci çekebilmek için farklı kriterlerde burs bağlanması k.

Google Haberlere Abone ol
Alanya’ya üniversite öğrencisi çekebilmek için burs çalışması

Akdeniz Üniversitesi Alanya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Neslitürk ve öğretim görevlileri, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’e yaptığı ziyarette, ilçeye öğrenci çekebilmek için farklı kriterlerde burs bağlanması konusunu görüştü.

Alanya’da yüksek öğrenim konusunda yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette konuşan Neslitürk, Alanya Eğitim Fakültesi’nin ilçe için öneminden bahsetti. Neslitürk, Alanya’ya gelecek öğrencilerin ilçeye bir hareketlilik kazandıracağına dikkat çekerek, Şahin’le fikir alışverişinde bulundu. Neslitürk, “Alanya Eğitim Fakültesi, öğrencisinin yeteneklerini keşfedip, ona uygun bir eğitim yöntemi ile kapasitesini en üst düzeye çıkarabilen ama aynı zamanda onlara kültürel liderlik yapabilecek öğretmenlerin yetiştirilmesini kendine amaç edindi.” dedi.

Neslitürk, başarılı öğrencilerin Alanya Eğitim Fakültesi’ni tercih etmeleri için ALTSO’nun desteğiyle burs çalışması yapılabileceğini vurgulayarak, Şahin’den destek istedi. Neslitürk, “Başarılı öğrenciler Alanya’ya gelmeli. Bunun için ALTSO’nun desteğiyle bir burs çalışması yapılabilir. Yani üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrencilere yahut farklı bir kriterle Alanya Eğitim Fakültesi’ni tercih eden öğrencilere burs bağlanabilir. Bu şekilde başarılı öğrencileri Alanya’ya çekebiliriz.” diye konuştu.

"EĞİTİM ÇALIŞMALARININ YANINDAYIZ"

ALTSO’nun eğitim konusunda her türlü desteğe hazır olduğunu ifade eden Başkan Şahin, ALTSO’nun eğitime verdiği öneme dikkat çekti. Şahin, “ALTSO olarak, bugüne kadar eğitim anlamında yapılan her çalışmaya destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Alanya Eğitim Fakültesi’nin ilçemiz açısından önemini biliyoruz. ALTSO olarak, Alanya Eğitim Fakültesi’ne başarılı öğrencileri çekebilmek için atılacak olan her türlü adımın yanında yer alacağız. Dekan beyin de bahsettiği gibi bir kriter belirlenerek başarılı öğrenciler Alanya’ya çekilebilir. Biz de ALTSO yönetimi olarak bu konuda bir çalışma yapacağız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar