Alanya'da dev operasyon!

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 20 metrelik tekneyle yurt dışına yasal dışı yollarla kaçmaya çalışan 169 Suriyeli, gazeteci olduğunu belirten 1 Fransız ve 4 gemi görevlisi yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Alanya'da dev operasyon!

Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’na bağlı ekipler, dün sabah devriye görevi esnasında Alanya- Antalya arasında 50 mil açıkta 20 metre uzunluğundaki 'Open Sea’ adlı bir tekneyi şüphe üzerine takibe aldı. Öğle saatlerinde tekneyi durdurarak arama yapan ekipler, iç bölümlerde gizlenmiş aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kişiler olduğunu belirledi.
Akşam saatlerinde teknedekilerin kıyıya çıkarılması için çalışma başlatıldı. El konulan tekne kıyıya yanaştırılamayınca günübirlik gezinti teknelerinden birinden yardım istendi. Aralarında gazeteci olduğunu söyleyen 1 Fransız ile, kaptan ve 3 mürettebatın da bulunduğu toplam 174 kişi, iki grup halinde karaya getirildi. Kaptan ve mürettebat polis tarafından gözaltına alındı.
Suriyeli olduğu belirlenen kaçakların Mersin’den tekneyle yola çıkarak, yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine geçmeye çalıştığı tespit edildi. Kaçakların Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda sağlık kontrolünden geçirilmesi ardından sabah saatlerinde işlemlerine devam edileceği kaydedildi. Suriyeli mültecilerin Avrupa’ya kaçma hayaliyle kişi başı 3 ile 5 bin dolar ödeme yaptığı belirtildi.

Yorumlar