Alanya'da çay ocakları bayanlara emanet

Turizmin gözbebeği Alanya'da çay ocaklarını bayanlar işletiyor. Temiz ve hijyenik olarak işlettikleri için daha çok tercih edilen bayan çay ocaklarında hizmet de hızlı.

Google Haberlere Abone ol
Alanya'da çay ocakları bayanlara emanet

Turizmin gözbebeği Alanya'da çay ocaklarını bayanlar işletiyor. Temiz ve hijyenik olarak işlettikleri için daha çok tercih edilen bayan çay ocaklarında hizmet de hızlı.

Alanya'da çay ocaklarını çoğunlukla bayanlar işletiyor. Sahibi erkek olan çay ocaklarında da bayan çalışan tercih ediliyor. Bayanlar hem ekonomik, hem de rahat olması nedeniyle tercih ettiği çay ocağı işletmelerini başarıyla yürütürüyor. 'Bayan elinin değdiği her yerde temizlik olur' mantığıyla hareket eden Alanyalı esnaf da bayanların işlettiği bu çay ocaklarını tercih etti. Böylece ilçede giderek bayan çaycı sayısı arttı. Fatma Mercan'da Alanya'da çay ocağı işletenlerden biri. Mercan mesleğe ilk başladığında birçok problemlerle karşılaştı. Ancak kocasının da desteğiyle işi öğrendi. Eşinin açtığı çay ocağını 8 yıldan bu yana eşiyle birlikte işleten Mercan, eşinin yıllarca tek başına işlettiği zamanlarda zarar eden çay ocağı işletmesini kâra geçirdi. Mercan, "Müşterilerimizde bana alıştılar ve şimdi hepsi çok memnun. Bayanların bu işi daha iyi yaptığını görenler, bütün çay ocaklarını bayanların işletmesini istiyor. Turizm sezonlarında gece yarılarına kadar çalışıyoruz." dedi.

İlk etapta kardeşinin işlettiği çay ocağında çalışarak ailesinin bütçesine katkı sağlamaya çalışan Ayşen Kurt da bu çay ocağını daha sonra kardeşinden devralarak işletmeye başladı. Çay ocağını bir bayanın daha iyi işlettiğini düşünen müşterilerinin isteği üzerine 2 kızını da yanında çalıştıran Kurt, kızlarıyla beraber burayı ayakta tutmaya çalışıyor. Alanya'nın ilk bayan çaycısı olduğunu ifade eden Kurt, "Ben bu mesleğe 7-8 yıl önce başladım. İlk başladığımda bütün erkekler bana 'bayanlar çay ocağını işletemez.' diyordu. 7 yıl öncesine kadar cay ocaklarını hep erkekler işletiyordu. Ben bu mesleğe ilk adımı attım. Şu anda Alanya’da bulunan çay ocaklarının yüzde 90'nını bayanlar alarak işletiyor." diye konuştu.

Şekerhane Mahallesi'nde erkek kuaför işletmeciliği yapan Ahmet Ateş, kendi mahallesinde işletilen çay ocağında bayanın çalışmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Ateş, "Bayanlar temizlik bakımından daha iyiler. Erkek müşterilerimiz de bizim gibi düşünüyor. Aynı evimizdeki çay tadında olduğu gibi süreklilik arz ediyor." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar