Alanya'da 114 kamu çalışanı hakkında işlem sürüyor

Alanya Kaymakamı Tanrıseven: "Toplam 114 kamu çalışanı hakkında işlem devam etmektedir"

Google Haberlere Abone ol
Alanya'da 114 kamu çalışanı hakkında işlem sürüyor
Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, ilçede Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 114 kamu çalışanı hakkındaki işlemlerin devam ettiğini söyledi.

Tanrıseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'yle ilgili çalışmaların kesintisiz devam ettiğini anlattı.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar 104 kamu çalışanın görevden alındığını,10 savcı ve hakim hakkında da işlem yapıldığını dile getiren Tanrıseven, "Emniyette 4 açığa alınma ve bir tutuklu olmak üzere 5, jandarmada 2 tutuklu, İlçe Mili Eğitimde de 90 kişi açığa alınmıştır. Vergi Dairesi ve Liman Başkanlığında da birer kişi, müftülükte de 5 imam açığa alınmıştır. Toplam 114 kamu çalışanı hakkında işlem devam etmektedir."

Tanrıseven, ilçedeki 7 okulun Mili Eğitim Müdürlüğünce mühürlendiğini belirterek, bu eğitim kurumlarının Hazine ve Mili Emlak Müdürlüğüne devir işlemlerinin sürdüğü bilgisini paylaştı.

Alanya'da şu anda 3 soruşturmanın sürdüğüne dikkati çeken Tanrıseven, terör örgütünün mali yapısı ve bunlara destek veren kişilerle ilgili çalışma yapıldığını söyledi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde FETÖ üyelerine yönelik soruşturmanın devam ettiğini anlatan Tanrıseven, gözaltı işlemlerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar