Alanya Cezaevi'nde Domuz Gribi İddiası Paniğe Sebep Oldu

Alanya'da gribal enfeksiyon geçiren bir mahkumun hastaneye kaldırılmasının ardından 8 kişinin daha hasta olması cezaevinde domuz gribi paniği yaşanmasına neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Alanya Cezaevi'nde Domuz Gribi İddiası Paniğe Sebep Oldu

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda gribal enfeksiyon geçiren bir mahkumun hastaneye kaldırılmasının peşinden 8 bireyin daha hasta olması cezaevinde domuz gribi paniğine neden oldu.

KALP KRİZİ GEÇİRİNCE PANİK YAŞANDI

Cezaevinin açık bölümünde gribal enfeksiyon geçiren bir hastanın yürek krizi geçirmesi üstüne hastaneye kaldırıldığı iddiaları cezaevinde domuz gribi paniğine neden oldu.

DOMUZ GRİBİ İLE İLGİLİ SON HABERLER

9 MAHKUM HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Cezaevinde görevli aile hekiminin muayene ettiği hastalarda soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon ve bronşit belirleme edilen yekün 9 mahkum Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastalar burada yapılan tedavilerinin peşinden taburcu edilerek cezaevine gönderildi.

'BUNLAR MEVSİMSEL RAHATSIZLIK'

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven yaptığı izahatda, Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bugüne kadar bulgu şekilde dahi belirleme edilen domuz gribi vakası olmadığını belirterek:

DOMUZ GRİBİ NEDİR? NASIL BULAŞIR?

'Sadece cezaevinde kalan bir mahkum rahatsızlanarak hastane kaldırılıyor. Hastane yetkilileri ise Önlem amaçlı hastadan misal aldı. Daha sonra ise cezaevinde kalan 8 şahıs gene rahatsızlanınca hastaneye kaldırılarak kültür ve kan numuneleri alındı. Numuneler tanı ve tedavi amaçlı gönderildi. Bugün itibari ile tespitli tek bir domuz gribi vakası Alanya'da yoktur. Bu huzursuzluklar mevsimseldir. Biz her ihtimale karşı bir şey olabilmekte mi diye, daha ileri inceleme için gönderdiğimiz neticeleri bekliyoruz' dedi.

MAHKUM VE GARDİYANLARA MASKE DAĞITILDI

Açık cezaevin bölümünde tutulan bütün mahkum, gardiyan ve jandarma ekiplerine maske dağıtılması neticesinde mahkumlar içinde panik yaşandı. Cezaevinde yayılan panik mahkum yakınlarına kadar ulaştı. Mahkum yakınları ellerinde ilaçlarla hapishane önüne gelerek yakınlarını görmek istediler.

'ÖNEMLİ OLAN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ'

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, hastanede şu an için domuz gribi tanısıyla tedavi gören bir hasta olmadığını söyledi. Mevsim sebebi ile soğuk algınlığı, nezle ve grip salgını ile göğüs hastalıklarıyla ilgili bir yükseliş yaşandığını belirten Yazan:

'Endişe edilecek bir hal yok. Domuz gribi dediğimiz hastalık da gene başka gribi oluşturan virüsle tıpkı ekipten. Burada ciddi bulunan bireyin bağışıklık sisteminin durumu. Tüm griplerde ve soğuk algınlığında bireyin bağışıklık sistemi zayıfsa sıkıntılı tablolar ortaya çıkabiliyor' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar