Alacaklı taşeron sahipleri üçüncü kez çatı eylemi başlattı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Fen Lisesi inşaatında çalışan taşeron firma sahipleri paralarını alamadıkları gerekçesi ile üçüncü kez çatı eylemine çıktı. Sabah saatlerinde çatıya çıkan ve yaklaşık 10 saattir çatıda eylem yapan...

Google Haberlere Abone ol
Alacaklı taşeron sahipleri üçüncü kez çatı eylemi başlattı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Fen Lisesi inşaatında çalışan taşeron firma sahipleri paralarını alamadıkları gerekçesi ile üçüncü kez çatı eylemine çıktı. Sabah saatlerinde çatıya çıkan ve yaklaşık 10 saattir çatıda eylem yapan taşeron firma sahipleri, alacakları ödenene kadar çatıdan inmeyeceklerini söylediler.

Ereğli'de yapımına 2011 yılında başlanan Fen lisesi inşaatında son bir senedir alacaklarını alamadıklarını iddia eden taşeron firma sahipleri Faruk Güneş ve Mahmut Cican üçüncü kez çatıya çıkarak eylem başlattı.

Taşeron sahiplerinin çatıya çıktığı haberini alan itfaiye polis ve sağlık ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Yapılan görüşmeler sonucunda firma sahipleri alacaklarını almadıkları takdirde çatıdan inmeyeceklerini söyledi.

BU SORUN SADECE DEVLET OKULLARINDA YAŞANIYOR

Çatıya çıkan gazetecilere açıklamada bulunan firma sahiplerinden Faruk Güneş, alacak sorununun sadece devlet okullarında yaşandığını söyledi. Güneş açıklamasında, "Bu devletin okulu. Devletin yaptığı bu kadar büyük bir okulda bu sıkıntılar göz önünde bir insan kalkıp da mülki amir olsun, bu devletin sorumlusu olsun bu devleti yapan olsun bir el atmıyorsa buna o zaman ben ne diyeyim? Biz sabahtan bu yana 4 tane insan açız. Akşam evde yiyecek yemeğimiz olmadığından dolayı oruç tutamıyoruz. Bu Ramazan ayında bir insanın oruç tutamaması ne kadar ağır bir durum. Müslümanlık insanlık bu mu? Bir devlet bir senedir bu okulun kahrını görmüyor mu? Fesih ettireceksen ettir. Alacaklı insanların alacakları verilsin, başka bir firmaya verilsin. Bu müteahhit demek ki okulu ucuza aldı, ihaleyi fesih ettirip başka bir yerden bir kez daha ihale mi alacak? Bekleyecek zamanımız yok. Yetkili gelinceye kadar, alacaklarımızı alıncaya kadar aşağıya inmeyeceğiz. Artık birisi buna dur desin. Ya inşaatçının üzerine bu olur, Ya devletin yaptığı okullarda olur. Nedense kaç yıldır hep sıkıntılar devletin yaptığı okullarda çıkıyor. Neden bir müteahhit ya da yap sat yapan birisinde bu sıkıntı olmuyor? Bir senedir anlatıyoruz. Kameraya, televizyonlara, internet sitelerine çıktık. Şimdi öyle bir hale geldik ki itibarımızı da kaybettik" dedi.

GURBETTEN GETİRDİĞİMİZ İŞÇİLER PARALARINI İSTİYOR

Bir diğer taşeron firma sahibi Mahmut Cican ise alacaklı olanın sadece kendisinin olmadığını, şehir dışından gurbetten getirdikleri işçilerin de alacakları olduğunu söyledi. Cican konuşmasında, "Bayındırlık İl Müdürlüğü 24 Haziran itibari ile hak edişimizi yapmış. 160 bin lira üzerinde bir hak ediş yapılmış. Müteahhit firma hak edişi imzalamıyor. İmzalarsa bankanın paraya el koyduğunu bize para ödeyemeyeceğini söylüyor. Hiç bir şekilde bize ödeme yapamayacağını söylüyor. Sayın devlet büyüklerimiz bu insanların parası ödendi mi demiyor. Sayın valimizin yanına çıktık. Biz kendimiz için bir şey istemiyoruz. İşçinin alacakları ödensin. Biz evimize gidelim. Biz gurbetçiyiz. Bu insanları gurbetten getirmişiz" dedi.

Taşeron firma sahipleri alacaklarının verilmemesi durumunda kendilerini de binayı da yakmayı düşündüklerini ama hem devlet okuluna hem de kendilerine zarar vermek istemediklerini söylediler. CİHAN

Yorumlar