Alaca’da engelliler her gün bir araya gelip hatim üstüne hatim indiriyor

Çorum’un Alaca ilçesinde Engelliler Derneği'nin üyelerine yönelik olarak İlçe Müftülüğü ile birlikte başlattığı Kur'an-ı Kerim kursu dışarıdaki vatandaşlara da açık şekilde hafta içi her gün aralıksız devam ediyor. Şimdiye kadar...

Google Haberlere Abone ol
Alaca’da engelliler her gün bir araya gelip hatim üstüne hatim indiriyor

Çorum’un Alaca ilçesinde Engelliler Derneği'nin üyelerine yönelik olarak İlçe Müftülüğü ile birlikte başlattığı Kur'an-ı Kerim kursu dışarıdaki vatandaşlara da açık şekilde hafta içi her gün aralıksız devam ediyor. Şimdiye kadar 12 engellinin Kur'an-ı Kerim'i öğrenerek okumaya başladığı kursta aralıksız devam eden dersler sayesinde artık hatim üstüne hatim indiriliyor.

Alaca Engelliler Derneği Başkanı avukat Ahmet Görür, iki yıl önce engelliler ve camilerdeki Kur’an-ı Kerim kurslarına katılamayan vatandaşlar için dernek bünyesinde İlçe Müftülüğü ile birlikte kurs açtıklarını belirterek, " Kurs iki aylıktı. Fakat beklediğimizin üzerinde ilgi olunca 2 yıldır aralıksız hafta içi her gün devam ediyor. Gönüllü hocamız Zeki Duygun aralıksız kursu devam ettiriyor. Şu anda hem Kur'an-ı Kerim okunuyor hem de tecvid dersleri veriliyor. Ayrıca meal okuması ile birlikte ilmihal dersi de yapılıyor. Kursa katılanlara yemek ve çay ikramımız da oluyor. Biz neticeden memnunuz." diye konuştu.

Engellilerden eski kamyon şoförü Rasim Kaplan 20 senedir felçli olduğunu belirterek, "Evden dışarıya çıkamıyordum. Derneğin verdiği akülü araba sayesinde hayatım değişti. Artık markete gidip kendi alışverişimi kendim yapıyorum. Faturalarımı kendim ödüyorum. Camileri geziyorum. Derneğin verdiği Kur’an-ı Kerim sayesinde de Kur’an-ı Kerim’i öğrendim şimdi tecvitli okumaya çalışıyorum. İlmihal öğreniyorum. Allah emeği geçenlerden razı olsun'' dedi.

CİHAN

Yorumlar