Akyazı’da Matematik Şöleni düzenlenecek

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Özel Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu Sınav Kulübü tarafından ikincisi düzenlenecek Matematik Olimpiyatları basın toplantısıyla duyuruldu.Yurt Müdürü İlhan Dinç, konuyla ilgili açıklamasında, Hacı Kemal...

Google Haberlere Abone ol
Akyazı’da Matematik Şöleni düzenlenecek

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Özel Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu Sınav Kulübü tarafından ikincisi düzenlenecek Matematik Olimpiyatları basın toplantısıyla duyuruldu.

Yurt Müdürü İlhan Dinç, konuyla ilgili açıklamasında, Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu Sınav Kulübü öğrencilerinin, girişimci ve rekabetçi bir ruhla, barış içinde yarışmaya teşvik etme alışkanlığı kazandırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediğini belirtti. Dinç, hayatın her alanında başarılı olmak, gerekli bilgilerle donanmak için kitap okumak gerektiğini, ikincisi düzenlenecek Matematik yarışması ile bunu teşvik edeceklerini söyledi.

Dinç, "Bir ülkenin kalkınmasının sağlanması ve çağdaş medeniyetler seviyesine yükselebilmesi ancak eğitilmiş insan gücüyle mümkündür. Eğitilmiş insan gücünün yetiştirilmesinde de eğitim ve öğretimin en vazgeçilmez aracı şüphesiz kitaplardır. Yarışmanın okullarda matematik takımlarının kurulmasını desteklemek, öğrencilerin öğrenme etkinliklerini pekiştirmek, matematiğe ilgilerini artırmak amacıyla okullar arasında başarı standartlarını yükseltmekte katkı sağlamak, bu sayede Akyazı’nın Türkiye geneli başarı düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmak istiyoruz.” diye konuştu.

Akyazı genelinde yapılacak yarışmanın ilköğretim 6., 7., 8. sınıfları, liselerde ise 9., 10 ve 11. sınıftaki kız ve erkek öğrenciler arasında yapılacağını belirten Dinç, ”Sınıf birincilerine 150 TL ve kupa, ikincilere 100 TL ve madalya, üçüncülere ise 50 TL ve madalya verilecek. En başarılı olan okul projeksiyon cihazı kazanacak.” dedi.

CİHAN

Yorumlar