Akyazı MYO öğrencilerinin mezuniyet coşkusu

Serhat Eğitim Kurumları, Sakarya Üniversitesi Akyazı Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) eğitimini tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Akyazı Hacı Kemal Erimez Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Serhat Eğitim Kurumları Genel...

Google Haberlere Abone ol
Akyazı MYO öğrencilerinin mezuniyet coşkusu

Serhat Eğitim Kurumları, Sakarya Üniversitesi Akyazı Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) eğitimini tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

Akyazı Hacı Kemal Erimez Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel Alabaş, Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği(AKEGDER) Başkanı Mehmet Çelik, Sakarya Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği(SAGİAD) Akyazı Şubesi Başkanı Hüseyin Kav, Başkan Yardımcısı Metin Sert, ilçedeki bazı kurum ve kuruluşlar, dernek ve oda temsilcileri ile veliler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Program Yemenli ve Arnavutluklu öğrencilerin Kur'an tilaveti ile başladı.

AKEGDER Başkanı Mehmet Çelik, bir ülkenin kalkınmasının sağlanması ve çağdaş medeniyetler seviyesine yükselebilmesinin ancak eğitilmiş insan gücüyle mümkün olacağını belirtti. Çelik, "Sadece kendisi için değil, tüm insanlık için çalışacak, idealist bireylerin yetiştiğini düşünüyoruz. Mezunlara tavsiyemiz; ilkeli, onurlu insanlar olarak milli ve manevi değerlerimize saygılı bir yaşam sürmeleri, her alanda sağduyuyu rehber edinmeleri.” şeklinde konuştu.

SAGİAD Akyazı Şubesi Başkanı Hüseyin Kav, cehaletin ancak eğitimle aşılabileceğini, insanlığın her şeyden önce iyi insanlara ihtiyacının olduğunu ifade etti. SAGİAD Başkanı Hüseyin Kav, "Milli şairimiz Mehmet Akif’in özlediği Asımın Nesli, Üstat Necip Fazıl’ın gençliğe hitabesinde anlattığı gençlik inanıyorum ki sevgili arkadaşlarım sizlersiniz. Siz mezunlarımızın mezuniyetini tebrik ederken, kesinlikle dertsiz, tasasız, rahat bir hayat dilemiyorum. İnsanlığın derdi ile dertlenen, insanlarının sorunları ile tasalanan, insanlık için uykuların kaçtığı bir hayat diliyorum.” diye konuştu.

Amaçlarının genç nesillerin iyi yetişmesine zemin hazırlamak olduğunu ifade eden Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu Müdürü İlhan Dinç, "Vatanına, milletine, bayrağına saygılı üniversite öğrencileri yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 'İnsanların en hayırlısı, insanlara hayırlı olandır’ hadisi şerifine mazhar olan bir yaşam temenni ediyoruz." dedi.

Mezun öğrencileri temsilen Halit Kılınç ve Talha Yılmaz söz aldılar. Konuşmalarında yurdunun kendileri için bir aile yuvası olduğunu, buradaki yöneticilerin personelin kendilerine ağabeylik yaparak her türlü sıkıntıları ile ilgilendiklerini, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle adeta bu yurtta kalmakla ikinci bir üniversite okumuş gibi oldukları ifade ettiler.

Programda sinevizyon gösterisi, şiir dinletisi ve müzik ziyafeti davetlilerden tam not aldı. Davetlilere yemek ikram edildi, mezun olan öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verildi. CİHAN

Yorumlar