Akyazı, bayram coşkusunu birlikte yaşadı

Akyazı Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu, bayramlaşma programıyla on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü ve Ramazan Bayramı'na erişmenin mutluluğunu yaşadı. Sakarya Akyazı ilçesi Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Akyazı, bayram coşkusunu birlikte yaşadı

Akyazı Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu, bayramlaşma programıyla on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü ve Ramazan Bayramı'na erişmenin mutluluğunu yaşadı.

Sakarya Akyazı ilçesi Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilen bayramlaşma programında Akyazı’nın renkleri bir araya geldi. Programda, son zamanlarda ortaya çıkan kutuplaşmanın son bulması ve bayramın adına yakışır bir şekilde, kardeşliği pekiştirmesi temenni edildi.

Sağlık ve esenlik içinde idrak edilen Ramazan ayından sonra Ramazan Bayramı'nı da birlikte kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içinde olduğunu ifade eden Hacı Kemal Erimez Yurdu Müdürü İlhan Dinç, "Mübarek Ramazan ayının bitimiyle kutladığımız Ramazan Bayramı'nın, öncelikle toplumsal huzur ve mutluluğumuza vesile olmasını diliyorum." dedi.

AKEGDER Başkanı Mehmet Çelik, kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada, bayramların sevgi, saygı ve paylaşma duygularının ön plana çıktığı, milli ve manevi değerlerin pekiştiği, dargınlıkların, kırgınlıkların giderildiği, birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği, dünyada ve ülkenin her yanında geleneksel olarak birlikte kutlanan çok özel ve anlamlı günler olduğunu vurguladı. Çelik, "Bizleri ortak düşünce ve değerlerde buluşturan bayramlarda, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, toplumun tüm katmanlarında uzlaşma kültürünün yerleşmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz." şeklinde konuştu.

SAGİAD Akyazı Şube Başkanı Hüseyin Kav da bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sadece bu özel günlerde değil, tüm münasebetlerimizde ve hayatımızın her gününde hatırımızdan çıkarmayarak yaşamaya ve yaşatmaya çalışmalı. Bu nedenle, fert ve toplum hayatında önemli bir yeri bulunan bayramları, anlamına uygun biçimde yaşatmalı, sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlenmesi amacıyla en iyi biçimde değerlendirmelidir." diye konuştu.

Büyükleri hürmetle hatırlamanın, küçükleri içtenlikle sevmenin, her yaş ve düzeyde karşılıklı muhabbet yolları inşa etmenin sırrına bayramla birlikte erişildiğini ifade eden SAGİAD Başkan Yardımcısı Metin Sert ise şunları ifade etti: "Bu özel günlerde, komşularımız ve yakınlarımızdan başlayarak toplumumuzdaki bağlarımızı güçlendirmek için yakınlarımıza, hastalarımıza, komşularımıza, etrafımızdaki şehit ve gazi ailelerine, ihtiyaç sahibi insanımıza, yetim ve öksüzlere daha çok ilgi göstermeli ve acılarını paylaşmak için her türlü çabayı göstermeliyiz."

CİHAN

Yorumlar