AKÜ’ye, kanser tanı merkezi kurulacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından hazırlanan Kanser Tanı Tedavi Merkezi(onkoloji) projesine onay verildi.

Google Haberlere Abone ol
AKÜ’ye, kanser tanı merkezi kurulacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından hazırlanan Kanser Tanı Tedavi Merkezi(onkoloji) projesine onay verildi.

Afyonkarahisar’da onkoloji merkezi bulunmaması nedeniyle başka illere sevk edilen hastalar büyük sıkıntı çekiyordu. İlde en çok ihtiyaç hissedilen konuların başında gelen bu konuyu çözmek için geçtiğimiz yıl çalışmalara başlayan üniversite yönetimi bir proje hazırladı. Devlet Planlama Teşkilatı’na (DTP) sunulan 200 yataklı kanser tanı ve tedavi merkezi projesi uygun görülerek onaylandı. Projenin 2014 yılı bütçesinin TBMM'de onaylamasından sonra uygulamaya geçirilmesi planlanıyor.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, 30 bin metrekarelik alanda içerisinde kurulacak merkezde onkolojik cerrahi, çocuk onkoloji hemotoloji, radyasyon onkolojisi, nükleer tıp merkezi, kemoterapi ünitelerinin bulunacağını söyledi. Solak, bütçenin kabul edilmesinin ardından önümüzdeki yıl çalışmalara başlayacaklarını, kısa bir süre içerisinde merkezi faaliyete sokmayı planladıklarını kaydetti. Solak, bir milyon 200 bin lira bedelle alımı gerçekleşen bilgisayarlı tomografi cihazının da hizmete sunulduğunu belirtti.

YENİ AMFİ VE DERSLİK TEMELLERİ ATILDI

Öte yandan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin fiziki imkan ve cihaz eksiğinin hızla gideriliyor. 10 milyon liraya malolacak tıp fakültesi amfi ve derslik binasının temeli düzenlenen bir törenle atıldı. Önümüzdeki eğitim öğretim yılına hazır hale getirilecek binada tüp geçit, güvenlik danışma, fuaye, öğretim üyesi odaları, öğrenci işleri bürosu, arşiv, baskı odası, 526 dolap kapasiteli öğrenci dolapları odası, 3 adet anatomi laboratuvarı ve etüt salonu, bir adet kafeterya, 2 adet 351 kişilik çok amaçlı salon, 2 adet 256 kişilik ve bir adet 252 kişilik amfi derslikler ile bay ve bayan sosyal alanlar yer alıyor.

10 yılı aşkındır hizmet veren Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin acil servis girişi, yataklı servislerin büyük onarım ve tadilat işleri, morg, depo ve kafeterya inşaatları tamamlandı. Araştırma hastanesinde yer alan yataklı tedavi odaları tek ve iki yataklı hale getirilerek hizmete sunuldu. 200 yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin cihaz ihtiyacı da hızla gideriliyor. 24 milyon lira harcanarak alınan cihaz ve ekipmanlarda hizmete vermeye başladı. Tüm poliklinik hizmetlerinin verileceği poliklinik binasının temeli de geçen ay atılarak, 10 bin metrekare kapalı alana sahip inşaatın çalışmalarının hızla devam ediyor.


CİHAN

Yorumlar