AKUT 3 yılda 85 can kurtardı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Birimi, 2013 yılda 28 operasyona katılarak 53 can kurtardı.

Google Haberlere Abone ol
AKUT 3 yılda 85 can kurtardı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Birimi, 2013 yılda 28 operasyona katılarak 53 can kurtardı. Yapılan operasyonlarda 2 kişi de ölü olarak buldu.

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde 3 yıl önce kurulan AKUT birimi, gerçekleştirdiği operasyonlarla Fethiyelilerin güvenini kazandı. AKUT'un Türkiye genelindeki 25'inci birimi olan Fethiye Birimi, Fethiye başta olmak üzere Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Kaş'a kadar olan alanda hizmet veriyor. AKUT Fethiye Birimi, kurulduğu 2010 yılından bugüne kadar 67operasyona katıldı. Neredeyse ayda 2 kurtarma operasyonuna katılan AKUT Fethiye Birimi, bu operasyonlarda 85 can kurtardı. Özellikle yürüyüşe çıkan ve kaybolan yabancı turistlerin bulunmasında etkin rol oynayan ekip, bölge insanlarının kaybolan hayvanlarının bulunması için de büyük başarı gösterdi.

    AKUT Operasyon Sorumlusu Ersin Gür, gerçekleştirdikleri operasyonlarda kurtarılan her bir canın kendilerini motive ettiğini söyledi. Vatandaşların en ufak kurtarma olayında kendilerine ulaştığını belirten Gür, kurtardıkları bir canın verdiği mutluluğun başka hiç bir şeyle alınamayacağını kaydetti. Gür, "Görev alanı olarak Kaş ilçesinden Köyceğiz ilçesi arasında kalan yörede hizmet vermekteyiz. Bu operasyonları paraşüt kazaları, sel baskını, ormanda ya da Likya yolunda kaybolmalar, denize, kanala, kuyuya ve baraj göledine düşme olarak kategorize edebiliriz. Bu operasyonlarda 2 kişiyi de ölü olarak kurtarma işlemini gerçekleştirdik. Bu arada 2 adet keçiyi de kurtardık." dedi.


    AKUT Fethiye Birimi Yetkilisi Sadi Çidem de, AKUT olarak kurtarma operasyonlarının yanında sosyal sorumluluk projelerini de yürüttüklerini açıkladı. 2013 yılında ilçe merkezinde ve beldelerde yaklaşık 7 bin öğrenciye deprem konulu seminerler düzenlediklerini aktaran Çidem, 2014 yılında bu seminerleri köy okullarına yayacaklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl fakir köy okullarının tespit edilerek çocuk ve yetişkinler için 2. el giyim eşyalarını ve oyuncakları toplama kampanyası düzenlediklerini hatırlatan Çidem, "Toplanan bu malzemelerin dağıtımına başladık ve bu çalışma Fethiye halkının desteğiyle 2014 yılında da devam edecektir. Kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri ile ilişkileri geliştirmekteyiz ve bu faaliyetlerimiz 2014de de devam edecektir. Sivil toplum örgütleri ve Fethiye Belediyesi ile ortaklaşa sosyal projeler gerçekleştirmekteyiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar