Akün ve Şinasi sahneleri ihalesine ‘tiyatro gösterili’ protesto

Başkent Dayanışması, Akün ve Şinasi sahnelerinin ihaleye çıkarılmasını, söz konusu bina önünde tiyatro gösterisiyle protesto etti. Akün sahnesi önünde toplanan grup, ‘Karanlığa diren sanat’, ‘Sanat asla susmayacak’ pankartları...

Google Haberlere Abone ol
Akün ve Şinasi sahneleri ihalesine ‘tiyatro gösterili’ protesto

Başkent Dayanışması, Akün ve Şinasi sahnelerinin ihaleye çıkarılmasını, söz konusu bina önünde tiyatro gösterisiyle protesto etti.

Akün sahnesi önünde toplanan grup, ‘Karanlığa diren sanat’, ‘Sanat asla susmayacak’ pankartları açtı. Eyleme, CHP Milletvekili Aylin Nazlı Aka destek verdi. Toplanan grup adına konuşan Şahin Ergüney, Akün ve Şinasi sahnelerinin hayatlarında unutulmaz yere sahip olduğunu söyledi. İlk tiyatroyu orada seyrettiklerini anlatan Ergüney, “İlk sinema için sevdiğimizle orada randevulaştık. Her tiyatro ve sinema çıkışında, bulvar ve Tunus Caddesi’nde alabildiğine sokaklara taştık. Ayaküstü sohbetlerini yaşadık dostlarımızla, anılarımızı bıraktık, koltuklarına sıralarına. Sanatın kokusu sindi duvarlarına. Üstatların ayak tozları kaldı sahnede.” dedi.

Akün ve Şinasi sahnelerinin satışını ve yıkılmasını önleyecek kalıcı bir önlem alınmasını isteyen Ergüney, binaların iş merkezi ünitesinden ayrılarak korunmasını talep etti. Ergüney, “Ülkemizin önemli bir demokrasi sınavı verdiği bu günlerde talebimizi demokrasinin en vazgeçilmez hakkı olarak ifade ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından, grup üyeleri mini bir tiyatro gösterisi yaptı. Gösterinin ardından protestolarını sazlı-sözlü sürdüren grup, ihalenin katılım sağlanmaması nedeniyle iptal edilmesi üzerine dağıldı.

CİHAN

Yorumlar