AKÜ'lü öğrenciler aşçılık milli takıma davet edildi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen ‘1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonası'ndan toplam 13 madalya alan Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) aşçılık programı öğrencilerinden ikisi Aşçılık Mili Takımı'na davet edildi.Akdeniz...

Google Haberlere Abone ol
AKÜ'lü öğrenciler aşçılık milli takıma davet edildi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen ‘1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonası'ndan toplam 13 madalya alan Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) aşçılık programı öğrencilerinden ikisi Aşçılık Mili Takımı'na davet edildi.

Akdeniz Eğitimi Aşçılar Derneği (AKEAD) ile Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AŞPAFED) işbirliğinde Manavgat Perşembe Pazarında 20 farklı kategoride yapılan yarışmaya 17 ülkeden 600 yarışmacı katılmış, öğretim görevlileri Tansu Çelik ve Erkan Çelik’in takım kaptanlıklarında yarışan Kocatepe Aşçılar Takımı, bir altın, 3 gümüş ve 10 bronz madalya ödülü alarak büyük başarı göstermişti.

Tansu Çelik, yarışmada öğrencilerden ikisinin aşçılık milli takımına davet edildiğini söyledi. Çelik, “Bunun yanında takım olarak başarılı bir şekilde üniversitemizi temsil ettik ve 13 madalya ödülü almaya hak kazandık. Şampiyonada Afyon MYO Mermercilik Programında tekniker olarak görev yapan Hüseyin Uysal’ın el emeği ile yaptığı mermer tabakları kulandık. Gerek estetik açıdan gerekse bakteri barındırmaması (mermerin gözeneklerinin sık olması nedeniyle) özelliğiyle sağladığı yüksek hijyen nedeniyle mermer tabaklarımız yarışmada büyük ilgi gördü.” dedi.

CİHAN

Yorumlar