AKÜ, YÖK’ün rektörün istifasını istediği haberlerini yalanlandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından çağrılarak istifasının istendiği yönündeki haber ve köşe yazıları yalanlandı. AKÜ tarafından yapılan yazılı açıklamada;...

Google Haberlere Abone ol
AKÜ, YÖK’ün rektörün istifasını istediği haberlerini yalanlandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından çağrılarak istifasının istendiği yönündeki haber ve köşe yazıları yalanlandı. AKÜ tarafından yapılan yazılı açıklamada; yazılanların tamamen hayal mahsulü ve gerçek dışı olduğu, bunların bir itibar suikastı olduğu kaydedildi.

Açıklamada bir yerel gazetede iddia edildiği gibi 06 Mayıs 2014 günü YÖK’ün Rektör Solak’ın çağrılmasının tamamen uydurma olduğu belirtilerek şu görüşlere yer verildi: “Bu tarihte YÖK Tıp Sağlık Komisyonunun toplantısı yapılmış olup, toplantıya ilişkin davet yazısı ile toplantının yetkili yürütücüsünün ilgi yazı örnekleri ektedir. Sayın rektörümüz Ankara’daki gündemli görevini tamamlamış olup, aynı günün akşamı üniversitedeki görevine dönmüştür. Konunun aslı böyle iken köşe yazarının masa başı bir yazıyı kaleme alması manidardır. Yukarıda zikredilen haberlerin tamamen asılsız olduğu, gerek yükseköğretim camiası, gerekse üniversitemiz tarafından bilinmektedir. Aynı gazete tarafından farklı niyet ve gayelerle sistematik bir karalama kampanyası sürdürüldüğü aşikârdır.”

“BAŞBAKANLA DEĞİL VALİYE BİLGİ VERMEK İÇİN GİTTİ”

Açıklamada aynı gazetenin Rektör Solak’ın 9-11 Mayıs’da AK Parti kampının yapıldığı Güral Termal Otel'e giderek Başbakan'la görüşmek istediğini ancak kapıdan geri çevrildiği iddiası da hatırlatılarak bu iddianın da hayali ve gerçek dışı olduğu belirtildi. Konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdildi: “Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen AK Parti’nin 22. istişare toplantısına katılan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Metin, 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji bölümüne kaldırılmış ve gerekli tüm tedavileri titizlikle yerine getirilmiştir. Bu tedavi sürecinde, o sırada otelde bulunan Afyonkarahisar Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu tarafından hasta hakkında bilgi almak üzere davet edilen Sayın Rektörümüz, davete icabet ederek otele gelmiş; ancak yoğunluk nedeniyle Sayın Valimiz'le birlikte, Sayın Başbakanımız'ın da karşılanacağı alana geçerek orada görüşmüşlerdir.”

Açıklamada, “Birkaç paparazzi vari fotoğraf çekerek bu fotoğraflar yoluyla ‘rektörün içeriye girişine izin verilmedi’ ‘rektör kapıdan döndü” gibi hayalî yorumlar yapmak, üstelik bu hayalî yorumları ‘istifası istendi’ şeklinde başka hayalî ve yalan iddialarla bir araya getirerek bunu haber olarak yayınlamak, habercilik faaliyeti değil, açıkça bir itibar suikastidir.” değerlendirmesinde bulunuldu. Açıklamada; Rektörün başta kişilik hakları olmak üzere, üniversitenin kurumsal kimliğine yönelik seviyesiz ve açık saldırı niteliği taşıyan böylesi bir habercilik anlayışının şiddetle kınandığı ve her türlü yasal hakkın kullanacağı vurgulandı.

CİHAN

Yorumlar