AKÜ, kentin en büyük kütüphanesini kuruyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Merkez Kütüphanesi'nde incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
AKÜ, kentin en büyük kütüphanesini kuruyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Merkez Kütüphanesi'nde incelemelerde bulundu. Solak, yeni kütüphanenin üniversiteye yakışır, modern mimariye sahip, 7 gün 24 saat bilgiye ulaşılabilecek bir yer olacağını söyledi.

Solak, hazırlıkları tamamlanmak üzere olan ve kitapları raflara yerleştirilmeye başlanan kütüphanenin 3 bin metrekarelik bir alanda hizmet vereceğini söyledi. Kütüphanede çalışan öğrenci ve işçilerle de sohbet eden Solak, 2-3 ay içerisinde hizmete girecek olan kütüphanenin Afyonkarahisar’ın en büyük kütüphanesi olacağını da belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Modern ve ferah mimarisi ile dikkat çeken 3 katlı kütüphanede yüz binlerce kitabın yanı sıra dünyanın pek çok ülkesindeki veri tabanlarına bağlanmak suretiyle öğrenci ve akademisyenler bilgiye çok daha kolay ve hızlı ulaşacak. Kentin en büyük kütüphanesi olacak olan kütüphane akademisyen ve öğrencilere hizmet vermede zaman sınırı da tanımayacak. Haftanın 7 günü 24 saat istifade edilebilecek olan kütüphanede ayrıca 110 kişilik konferans salonu bulunuyor.

Solak’a kütüphane ziyaretinde AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zelkif Polat da eşlik etti.

CİHAN

Yorumlar