AKÜ 8. İnovasyon Zirvesi başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İşletme ve Ekonomi Topluluğu'nun organize ettiği, bu yıl 8.’sini düzenlenen ‘İnovasyon Zirvesi ve Kariyer Günleri’ başladı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Genç İnovasyon Derneği Yönetim...

Google Haberlere Abone ol
AKÜ 8. İnovasyon Zirvesi başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İşletme ve Ekonomi Topluluğu'nun organize ettiği, bu yıl 8.’sini düzenlenen ‘İnovasyon Zirvesi ve Kariyer Günleri’ başladı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Genç İnovasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Öztaylan, İnovasyon Zirvesi’nin AKÜ’nün marka organizasyonu olarak ulusal basında yer bulduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın enerji olarak kendi kendine yeten bir şehir olduğunu belirten Öztaylan, kentteki önemli organizasyonlar arasında ‘İnovasyon Zirvesi’nin de sayıldığını kaydetti. Öztaylan, zirvenin Türkiye’de yapılan pek çok Ar-Ge ve pazarlama zirveleri içerisinde önümüzdeki yıllarda daha da güçlenerek bir zirve halini alacağını belirtti.

İşletme ve Ekonomi Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Tuğrul Kandemir de konuşmasında; topluluğun 8 yıl önce Türkiye’de inovasyon kavramı konuşulmazken düzenlemeye başladığını anlattı. Kandermir, inovasyon zirvesinin 8.’sinin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitelerin belirli bir süredeki öğretim sürecinden ibaret olmadığını kaydeden Kandemir, “Üniversiteler öğrencilerin sosyalleştiği, dünya görüşü itibariyle bakış açılarının netleştiği, olaylara ve insanlara daha farklı bakmaya başladıkları olayların tümünü kapsamaktadır” dedi. Öğrencilerin katıldığı sosyal organizasyonların kişisel gelişimlerine ve mesleki anlamdaki donanımlarına büyük katkı sağladığını ifade eden Kandemir, “Bu organizasyonlar öğrenci kulübü organizasyonlarıdır. İşletme ve Ekonomi Topluluğu, Genç Liderler Topluluğu, onun dışında topluluğumuz içerisinden çıkıp daha sonra dernekleşen Anadolu Genç İnovasyon Derneği bu etkinliğe emek vermiştir. Türkiye’de ilk defa bir inovasyon derneği AKÜ öğrencileri tarafından kurulmuştur. Yine İşletme ve Ekonomi Topluluğu da Türkiye’de marka tescili olan ilk öğrenci kulübüdür.” diye konuştu.

AKÜ Kariyer Danışmanlık Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yusuf Karaca da inovasyon zirvesinin kurumsallaşmış ve atılacak güçlü adımlarla devam edeceği muhakkak olan başarılı bir organizasyon olduğunu söyledi. Karaca, öğrenci topluluklarından eğitim aldıkları bölümler ve fakülteler ile ilgili öğrencilerin kariyerlerine yön verecek uzmanları ve firmaları bir araya getirmek amacıyla bir çalışma yaptıklarını anlattı. Karaca, “Böylece öğrencilerimizin kariyerine yön verelim istedik. AKÜ Kariyer Danışmanlık Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak işi üstlendik. Genç Liderler Topluluğu ve İşletme ve Ekonomi Topluğu hem inovasyon zirvesi hem de kariyer günleri kapsamında sürece büyük destekler verdi. Netice de çok değerli katılımcılar ve konuşmacılar burada sunumlar yapacaklar.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar