Aktütün saldırısında psikolojisi bozulan asker, 5 yıl sonra babasını öldürdü

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 24 yaşındaki gencin babasını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Aktütün saldırısında psikolojisi bozulan asker, 5 yıl sonra babasını öldürdü

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 24 yaşındaki gencin babasını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edildi. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askerlik yaparken Aktütün Karakolu'na yapılan terör saldırısından sağ kurtulan katil zanlısının, bu olaydan sonra psikolojisinin bozulduğu ve halen tedavi gördüğü belirtildi.
Babasını bıçaklayarak öldürdükten sonra yakmaya da çalıştığı öne sürülen katil zanlısı, evde uyurken bulundu.

Olay, Yedigelli köyünde meydana geldi. Oğlu Uğur Akkaya'yı(24) İstanbul'dan Ankara'ya tedaviye getiren ve oradan da oğlu ile memleketleri Alaplı'ya gelen Ziya Akkaya'nın(48) evine gelen yakınları korkunç bir manzara ile karşılaştı. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Uğur Akkaya'nın uyuduğunu gören görgü tanıkları, baba Akkaya'yı ise bıçaklanarak öldürülmüş ve giysileri yakılmış olarak buldu. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri, yapılan incelemenin ardından babasını öldürdüğünü itiraf eden Uğur Akkaya'yı karakola götürdü. Ziya Akkaya'nın cesedi ise otopsi için Alaplı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaşanan üzücü olayı haber alan Akkaya ailesinin yakınları, Ziya Akkaya'nın evine akın etti. Akkaya ailesinin akrabası Cambazlı köyü Muhtarı Mehmet Yalçın, Uğur Akkaya'nın psikolojik sorunları olduğu ve babasının oğlunu tedavi ettirdiğini söyledi. Muhtar Yalçın konuşmasında, "Şimdi bize buradaki akrabalardan telefon geldi. Biz de buraya geldik. Şimdi çocuk Hakkari'de askerlik yaptı. Orada rahatsızlandı. Rahatsızlanmasının ardından babası aldı ve tedavi ettirmeye çalıştı. Askerden sonra da tedavi görüyordu. Bildiğimize göre dün akşam gelmişler. Gece de babasını öldürmüş. Biz de bu kadarını biliyoruz." dedi.

Muhtar Mehmet Yalçın, mahalle halkı ile yaptığı konuşmasında olayla ilgili Akkaya ailesinin komşusunda da bilgi aldı. Mahalle sakini Muhtar Mehmet Yalçın' a akşam saatlerinde baba ve oğlunun köye geldiğini, olayın gece olduğunu ve hiç bir ses duymadıklarını söyledi. Mahalle sakini sabah kapıyı çaldıklarında açılmayınca balkondan girdiklerini, Ziya Akkaya'yı yerde bulduklarını ve Uğur Akkaya'nın ise yatağında uyurken bulduklarını söyledi. Uğur Yalçın'ın burada babasını öldürdüğünü ve sonra da yakmaya çalıştığını anlattığını kaydetti.

AKTÜTÜN SALDIRISINDAN BU YANA GATA'DA TEDAVİ GÖRÜYORMUŞ

Bu arada katil zanlısı Uğur Akkaya'nın askerlik görevini yaptığı 2008 yılında Aktütün Karakolu'na yapılan terör saldırısında çatışmaya katıldığı ve sağ kurtulduğu ifade edildi. Akkaya'nın Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) tedavisine halen devam edildiği de edinilen bilgiler arasında. Baba Akkaya'nın oğlu ve eşiyle İstanbul'da yaşadığını anlatan yakınları, "Oğlunu İstanbul'dan tedavi için Ankara'ya getirmiş, oradan da bir akşamlığına memlekete uğramışlardı. Olay gece meydana gelmiş." dedi.

Öte yandan Ziya Akkaya'nın cesedinin Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. CİHAN

Yorumlar