AKTOB: Türkiye'deki çevreye duyarlı tesislerin yarısı Antalya'da

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Çevreye Duyarlı Tesis (Yeşil Yıldız) belgesi alan konaklama tesislerinin yarısı Antalya'da bulunuyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nden (AKTOB) yapılan açıklamada geçen yıl mayıs...

Google Haberlere Abone ol
AKTOB: Türkiye'deki çevreye duyarlı tesislerin yarısı Antalya'da

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Çevreye Duyarlı Tesis (Yeşil Yıldız) belgesi alan konaklama tesislerinin yarısı Antalya'da bulunuyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nden (AKTOB) yapılan açıklamada geçen yıl mayıs sonu itibariyle Türkiye’de 22 adet Çevreye Duyarlı Tesis bulunduğu, bu rakamın bir senede 80'e ulaştığı belirtilip, "Çevreye Duyarlı Tesis sayısında Antalya 41 adet ile ilk sırada bulunuyor. Geçen yıl 11 çevreye duyarlı tesisi bulunan turizm şehrinde bir yıl içinde 30 tesis ilgili belge aldı. Antalya’yı 9 adetle İstanbul ve 7’şer adetle İzmir ve Muğla takip ediyor. Diğer illerde söz konusu belgeyi Hatay ve Şanlıurfa'da 3; Denizli ve Ordu'da 2; Ankara, Gaziantep, Giresun, Konya, Sinop, Yalova ve Nevşehir'de de birer tesis aldı." bilgisine yer verildi.

CİHAN

Yorumlar