AKTİFSEN Başkanı Bahçe: Sendikayı millet-memleket menfaati uğruna kapattık

Aktif Eğitim Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, sendikayı millet-memleket menfaati uğruna kapattıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AKTİFSEN Başkanı Bahçe: Sendikayı millet-memleket menfaati uğruna kapattık

Aktif Eğitim Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, sendikayı millet-memleket menfaati uğruna kapattıklarını söyledi.

Aktif Eğitimciler Sendikası(AKTİFSEN) Genel Başkanı Osman Bahçe, Şanlıurfa’da sendika üyeleri ile bir araya geldi. Çağlayan Kültür Sarayı’nda sendika üyeleri ile bir araya gelen Başkan Bahçe, 2013 yılı Mart ayında feshedilen sendikanın feshedilişinin perde arkasını anlattı. Sendikayı millet memleket menfaati için feshettiklerini aktaran Bahçe, sözde kendilerini destekleyecek sendikaların da hiçbir kararına saygı duymadığını aktardı.

Eğitimbir sen’in karşı komşu sendika olarak tanımlayan Bahçe, sendika başkanının AKTİFSEN’i başbakana şikayet ettiğini iddia etti. AKTİFSEN’in iki bakanlar kurulu toplantısına gündem olduğunu belirten Bahçe, hükümetin sendika ile ilgili çekincesine anlam veremediğini dile getirdi. Hükümete yakın birçok kaynağın ikilik çıkardığımızı ve ülke menfaatine zarar verdiğimizi söylemi üzerine fesh ettiklerini kaydeden Bahçe, “ Son 3 ayda ülkemizde yaşanan sevimsizlikten rahatsız olamayan var mı? Aklıselim hiç kimsenin rahatsız olmaması mümkün değil. Geçen yıl bu 3 ayda yaşananların ayak seslerini fark etmişti. Buna rağmen biz madem biz sizi rahatsız ediyoruz, maden bizim varlığımız kendinizi kaybedecek kadar çıldırmanıza neden olacak. o zaman hiç suçumuz olmamasına rağmen bir gerginliğin tarafı olmamak için kendimizi fesh ediyoruz. Ülke huzuru için, şuanda yaşananların yaşanmaması için kendimizi geri plana alıyoruz. Ülkenin yarınları için bırakın sendikasını, bir şubesini bile kapatacak babayiğit sendika var mı? Yok." dedi.

Bazı sendikaların ülke menfaati yerine kişisel menfaatleri gözettiğini sözlerine ekleyen Bahçe, "Ülke menfaatinin ne olduğu konusunda anlaşamazlar. Birilerine göre ülke manfaati sendika başkanının milletvekili olması, başka biri boşalan müdür koltuğunu kırmızı ile değil mavi le boyanmış isimlerin getirilmesidir. Kimine göre yat, kimine göre ayakkabı kutuları ülke menfaati. Ama ne ayakkabı kutusu, ne villa, ne yatlar ülke menfaati olur. Ayakkabı kutusundakiler paylaşılırsa ülke menfaati olur. Bir milyon Euro. Hesabını yapmışlar 55 F-16 uçağı alınıyor. Bütün memurların maaşına 100-150 lira maaş zammı sağlıyor. Bu bahsedilen para." ifadelerini kullandı.

Sendika olarak diğer sendikalardan dışında ne yapacaklarını anlattı. Bahçe eğitim ile ilgili çözüm önerisi sunmadıkları hiçbir öneriyi eleştirmeyeceklerini, sendikayı pazarlık konusu yapmayacaklarını, asla siyasallaşmayacaklarını ve slogan sendikacılığı yapmayacaklarının altını çizdi.

Bahçe, ise soru cevap kısmında ise üyelerine sağlayacakları imkanlara yer verdi. Petrol, Bankacılık özel okullarda eğitim gibi birçok alanda anlaşmalar sağlayarak üyelerine yüzde 10 ile 30 arası indirim sağlayacaklarını müjdeledi.
CİHAN

Yorumlar