Aktif Sen Soma daki madencileri unutmadı

İlk etkinliğini Soma’daki madencilerin ailelerine yardım yaparak başlayan Aktif-Sen Siirt Şubesi üyeleri, 200 kişiye yemek ikramında bulunmuştu.Aktif Sen Siirt Şube Başkanı Ekrem Gencer, yaptığı açıklamada, “Yeni kurulan Sendikamız kısa...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Sen Soma daki madencileri unutmadı

İlk etkinliğini Soma’daki madencilerin ailelerine yardım yaparak başlayan Aktif-Sen Siirt Şubesi üyeleri, 200 kişiye yemek ikramında bulunmuştu.

Aktif Sen Siirt Şube Başkanı Ekrem Gencer, yaptığı açıklamada, “Yeni kurulan Sendikamız kısa sürede üye sayısını artırarak 200’e çıkarmıştır. Büyük hedeflere küçük, fakat samimi adımlarla yürümeyi misyon edinen sendikamız şahsi arzuların yerine milli ruh ve milli düşünceyi hedef edinmiştir. Nitekim Soma’da yaşanan maden faciası tüm ülkenin yüreğini yaktı. Sendika olarak ilk etkinliğimizi Soma’da meydana gelen maden kazasında yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına yönelik olarak bir kampanya başlatmakla yaptık. Siirt’te düzenlenen etkinliğe katılan 200 davetliye yemek ikramı yapılarak karşılığında Soma için SMS atlamalarını talep ettik. Birçok davetli üçer beşer kez SMS atarak Soma için maddi katkıda bulundu. Sendika olarak da Bato Termal kaplıcalarında kaynaşma etkinliği düzenledik. Etkinliğe 210 üyemiz, aileleriyle birlikte katıldı. Kaynaşma etkinliğinde üyelerimiz stres attı.” şeklinde ifade etti.

Amaçlarının Siirt’te sendikal anlamda etkili faaliyetler yapmak olduğunu belirten Gencer, hem Siirt’te hem de ülkede bulunan sorunlara el atarak çözüm noktasında neler yapılabileceği ile ilgili yetkililere yol göstermeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar