Aktif-Sen ortak akıl toplantıları başladı

Aktif Eğitimciler Sendikası Çorum İl Temsilciliği tarafından düzenlenmeye başlanan Ortak Akıl Toplantıları'nın ilki gerçekleştirildi. İlk toplantının konusu ''TEOG Sınavının Ortaya Çıkardığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri'' başlığında...

Google Haberlere Abone ol
Aktif-Sen ortak akıl toplantıları başladı

Aktif Eğitimciler Sendikası Çorum İl Temsilciliği tarafından düzenlenmeye başlanan Ortak Akıl Toplantıları'nın ilki gerçekleştirildi.

İlk toplantının konusu ''TEOG Sınavının Ortaya Çıkardığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri'' başlığında yapıldı. Açılışta konuşan Sendika İl Temsilcisi Adem Yücel yaptı. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, Eğitimle ilgili kararların ''ben yaptım oldu'' mantığıyla almak yerine eğitim çalışanları başta olmak üzere tüm paydaşlar, meslek kuruluşları, akademik dünya ve kamuoyu ile paylaşıp toplumsal mutabakatla alınması gerektiğini söyleyen Adem Yücel, eğitimin temel direğinin öğretmenler olduğunu belirtti.

Eğitimde 3 saç ayağı diye bahsettiğikleri olguda öğretmen veli ve öğrenci mevcut olduğunu ifade eden Yücel, ''Bunlardan birini dahi olsa, yok sayıp karar almanın sadece dayatmadan öteye gitmeyeceği ve böyle bir sistemin de sağlıklı yürümeyeceği , nihayetinde eğitim sistemimize sadece zarar vereceği yıllardan beri yapılan uygulamalarla da anlaşılmaktadır. Eğitimle ilgili alınacak her türlü kararın içinde ilk önce ve mutlaka öğretmenin olması gerekmektedir. Çünkü eğitimin her alanında öğretmen bulunmaktadır. Teorikte alınan kararları pratikte uygulayacak olan öğretmenlerdir. Okulu, veliyi, öğrenciyi, sınıf ortamını, okulun alt yapısını, okul çevresi ve velilerin sosyal durumunu, toplumun eğitim durumunu en iyi bilen , bizzat eğitimin göbeğinde olan öğretmendir. Ve kıymet verilmeyen, görüş alınmayan bir öğretmenden de yukarıdan alınan kararların sağlıklı bir şekilde uygulanmasını beklemek ne kadar doğru olur kamuoyunun takdirine sunuyoruz.'' dedi.

Sendika olarak bu anlayışla yola çıkarak bugüne kadar yapılan uygulamalarda, eğitimle ilgili alınan kararlarda hiçbir görüşüne başvurulmayan eğitimcilere o çok değerli fikirlerine, önerilerine ve tecrübelerine başvurmayı görev bildiklerini dile getiren Yücel, eğitimin her alanıyla ilgili ''Ortak Akıl Toplantıları'' yapmayı planladıklarını aktardı. Amaçlarının sadece problem ortaya koymak, birilerini eleştirmek değil, kesinlikle ve bu anlayışta da asla bulunmayacaklarını aktardı. ''Problemleri ortaya koyup kenara çekilmek kolaydır'' diyen Yücel, ''Karanlığa söveceğine bir mum da sen yak anlayışı ile, Türk eğitim sistemimizdeki aksaklık ve problemlerle ilgili çözüm önerileri sunmayı amaçlamaktayız.'' ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar