Aktif Sen Konya Şubesi, ilk genel kurulunu gerçekleştirdi

Aktif Eğitim Sen Konya Şubesi, ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda mevcut Şube Başkanı Salih Uysal yeniden başkan seçilirken, Başkanvekili Önder Daban oldu. Başkan yardımcıları ise Hikmet Erol, Mehmet Gömek, Adem Yıldız, Reşit...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Sen Konya Şubesi, ilk genel kurulunu gerçekleştirdi

Aktif Eğitim Sen Konya Şubesi, ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda mevcut Şube Başkanı Salih Uysal yeniden başkan seçilirken, Başkanvekili Önder Daban oldu. Başkan yardımcıları ise Hikmet Erol, Mehmet Gömek, Adem Yıldız, Reşit Akçeken ve Mehmet Seçkin oldu.

Aktif Eğitimciler Sendikası Konya Şubesi Birinci Olağan Genel Kurulu’nu geniş bir katılımla gerçekleştirdi. Üyeler genel kurula aileleriyle birlikte sabahın erken saatlerinde katılmaya başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakip kurul çalışmalarına başlandı. Divan başkanlığını Mithat Yılmaz, başkan yardımcılığını ise Hikmet Erol ile Selahattin Gözcü yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mehmet Yılmaz, Soma’da maden faciasında hayatını kaybedenlere baş sağlığı diledi. Genel Kurulda sendika üyelerine seslenen Kurucu Şube Başkanı Salih Uysal, Aktif Eğitimciler Sendikası’nın kısa bir zamanda 28 bin üyeye ulaştığını belirterek Konya şubesinin ise bin 50 üyesi bulunduğunu aktardı.

Uysal, Aktif Eğitimciler Sendikası’nın çalışmalarını çatışmacı ve kavgacı bir üslupla değil, işbirliği ve dayanışma ruhuyla yürütüleceğini ifade etti. Uysal, daha sonra şunları söyledi: “21. yüzyılda insani değerlerin ön plana çıkmasının önemine inanan Aktif Eğitimciler Sendikası, sosyal sendikacılık sloganıyla yola çıkmıştır. Bu amaçla ülkemizin dört bir yanında teşkilatlanmasını tamamlayan sendikamız, tüm üyelerimizle birlikte insani yardım, sağlık ve sosyal hizmetlere yönelik yapılan projelerin yanında yer alacaktır. Mutlu ve huzurlu bir toplumun bireyin ve ailenin sağlıklı olmasından geçtiğine inanan sendikamız Mevlana Üniversitesi hastanesi ile sağlık alanında üyelerimizin ve aile bireylerinin yararlanacağı protokol imzalamıştır.”

Aktif Eğitim Sen Konya Şubesi’nin Birinci Olağan Genel Kurulu’na misafir olarak katılan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Mehmet Tezcan ise şunları söyledi: “Sevgi ve hoşgörünün şehri Konya’mızda bu 5 aylık süreçte bin 50 üyeye ulaştık. Bunda önemli bir payı bulunan Konya şubemizin kurucu yönetimine teşekkür ediyorum. Her şeyin ilki çok kıymetlidir. Onlar yıllar sonra bile Aktif Eğitimciler Sendikası’nın ilkleri ve kurucuları olarak anılacaklardır.” CİHAN

Yorumlar