Aktif Sen Aksaray’da üyeleriyle buluştu

Aktif Eğitimciler Sendikası(Aktif Sen), Türkiye’nin bütün illerinde eğitimcilerle buluşmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Aktif Sen Aksaray’da üyeleriyle buluştu

Aktif Eğitimciler Sendikası(Aktif Sen), Türkiye’nin bütün illerinde eğitimcilerle buluşmaya devam ediyor. Aktif Sen Genel Başkan Yardımcıları Hayati Durmuş ve Seyit Ahmet Tezcan’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda sendikanın 28 Aralık 2013’te ilk genel kurulunu yaptığı ve iki ay gibi kısa bir sürede 25000 üyeyi aştığı belirtildi. Toplantıda sendikanın çalışma prensipleri, sosyal sendikacılık kapsamında yaptığı ve yapacağı faaliyetleri, eğitimin ve çalışanlarının problemlerine nasıl çözüm üretecekleri, gündemdeki konulara bakış açıları, geleceğe dair projeleri konuşuldu.

Aksaray’da bir okulun salonunda düzenlenen programda katılımcıların sorularına cevap veren Hayati Durmuş bugünlerde yapılan Şube Müdürlüğü mülakatlarında objektif olmadığını düşünerek öğrencilere bile artık sözlü notu verilmemesini sağlayan bakanlığın öğretmenlerine sözlü sınav gibi mülakat yapması manidar olduğunu söyledi. Durmuş, "Sendika olarak illaki böyle bir mülakat yapılacaksa objektif değerlendirme yapıldığının ispatı için bütün mülakatların sesli ve görüntülü kayıt altına alınmasını ve istenildiğinde kamuoyu ile paylaşılarak tereddütlerin giderilmesini teklif ettik. Bu, Bakanlığın da şaibeden kurtulmasını sağlayabilirdi, ancak yetkililer bunu göz ardı ediyorlar.” dedi.

"BEN YAPTIM, OLDU MANTIĞIYLA EĞİTİM YÜRÜMEZ"

Kamuoyunda dershanelerle ilgili beklenen ancak bununla beraber MEB’deki 100 bine yakın idarecinin görevden alınmasını hedefleyen kanun tasarısıyla ilgili gelen soruyada Durmuş şu cevabı verdi: “Milletimizin tüm bireyleriyle paydaşı olduğu Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimi milli bir mesele olarak ele alıp değerlendirmesi gerekirken son yıllarda siyaset kurumlarının varlığını ispat ve güç gösterisi için kullandığı yap-boz tahtası haline gelmiştir. Bakanlık, dershaneleri halka rağmen dönüştürme kılıfıyla kapatmaya çalışması, fişleme iddiaları, tasfiye ve kıyımlar, tayin ve terfilerin liyakat yerine siyasi, sendikal vb. referanslar ön planda tutularak yapılması, milletin kabulü olmadan ben yaptım oldu mantığıyla bir gecede gizlice yapılan köklü sistem değişiklikleri gibi sağlıksız uygulamalarıyla tartışılır hale gelmiştir. Hem aday öğretmenlerle, hem 4 yılını dolduran idarecilerle, hem dershanelerle, hem yurtdışına gönderilecek öğrencilerle, hem atama bekleyen öğretmenlerle, hem yöneticilerin havuza alınması ile ilgili bu tasarıda yer alan düzenlemelerde ciddi sıkıntılar var. Daha öncede ifade ettiğimiz gibi aslında burada temel sorun, anılan düzenlemelerin kimin hayrına ve neyin karşılığında yapıldığının net olarak açıklanamamış olmasıdır. Niyet milletin faydası ise bunun milletten gizli ve millete rağmen yapılması mümkün değildir. Eğitime yapılan usulsüz müdahaleler ülkemizin yarınlarını başarısızlığa ve yokluğa mahkûm edecektir. Keşke eğitimin problemlerini sahada çalışan eğitimcilerin tespit ve önerilerine göre çözmeye çalışan bir anlayış olsaydı. Aktif Eğitim Sen olarak milleti ve vekillerini milletin menfaatlerini koruma, talep ve beklentilerini karşılama konusunda göreve davet ediyoruz.”

"ÖĞRETMENLER, SAYGINLIĞINI HER GEÇEN GÜN BİRAZ DAHA YİTİRMEKTEDİR"

Aktif Sen Aksaray Şube Başkanı Şaban Önge de "Esasında burada temel sorun, Bakanlık tarafından yapılan düzenlemelerin kimin hayrına ve neden yapıldığının net olarak açıklanamamış olmasıdır. Niyet milletin faydası ise bunun milletten gizli ve millete rağmen yapılması mümkün değildir. Millete rağmen ısrar edilmesi halinde küçük bir müdahalenin birkaç nesli ilgilendirdiği eğitime yapılan usulsüz müdahalelerle ülkemizin yarınları başarısızlığa, yokluğa mahkum edilmiş olacaktır. Üstelik yıllardır uygulanan yanlış politikalar sebebiyle peygamberlik mesleği şeklinde ifade edilen öğretmenlik, saygınlığını her geçen gün biraz daha yitirmektedir. Bizler kısa bir sürede yeniden hatırı sayılır bir üye sayısına ulaşan sendikamız ve bu yola gönül vermiş arkadaşlarımıza yeniden kaybedilen saygınlığını kazandırmak için elimizden gelen gayreti gösterme niyetindeyiz." şeklinde düşüncelerini paylaştı. CİHAN

Yorumlar