Aktif Eğitimciler Sendikası'nın hedefi yetkili sendika olmak

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Osman Öztürk, kısa vadede ilk üçe girmeyi, uzun vadede ise yetkili sendika olmayı hedeflediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitimciler Sendikası'nın hedefi yetkili sendika olmak

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Osman Öztürk, kısa vadede ilk üçe girmeyi, uzun vadede ise yetkili sendika olmayı hedeflediklerini söyledi. Sendikanın Manisa il temsilciliği tarafından Saruhan Otel’de düzenlenen tanışma ve dayanışma etkinliğinde konuşan Öztürk, sendikanın gücünü, insanın temel değerlerinden olan sevgi ve hoşgörüden aldığını söyledi. Hukukun üstünlüğüne inanan bir sendika olduklarını, içlerinde Milli Eğitim camiasının bütün renklerini barındırdıklarını kaydetti.

Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkemizin ve insanımızın ortak değerleri olan, ülkemizde gerçek kalkınma ve huzurun yakalanabilmesi için devlet, millet kaynaşmasıyla sosyal barışın hak, adalet ve karşılıklı güven temelinde sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Sözde değil, özde ileri demokrasinin tesisi ve özgürlüklerin ideal manada temini için en önemli unsurun eğitim olduğunu, eğitim organizasyonunun bütün bileşenleriyle birlikte siyaset üstü değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğitimin eğitimcilerle birlikte planlanması ve eğitimciler tarafından yönetilmesinin doğru olduğuna, maddi manevi bütün kazanımların millete rağmen değil, milletle birlikte elde edilebileceğine inanıyoruz. Sendikamız, eğitimin her geçen gün daha da karmaşık hale gelen ve çözüm bekleyen sorunlarına rağmen öğrencilerimizin masumiyetine ve dünyanın en nitelikli eğitimini almayı hak ettiklerine inanan bütün eğitim çalışanlarıyla ülkemiz eğitimine ve eğitim çalışanlarına birlikte hizmet etmek üzere yola çıkmış olup hedefine sadece insanı merkez olarak koymuştur.”

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş, Manisa İl Temsilcisi Yüksel Sever ve sendika üyeleri de katıldı. CİHAN

Yorumlar