Aktif Eğitimciler Sendikası piknik havasında genel kurul yaptı

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, piknik havasında yapıldı. Sabah kahvaltısı ile başlayan genel kurula sendika üyeleri ailece katıldı. Sendika üyeleri genel kurul yaparken, çocukları da salon önünde eğlenceli...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitimciler Sendikası piknik havasında genel kurul yaptı

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, piknik havasında yapıldı. Sabah kahvaltısı ile başlayan genel kurula sendika üyeleri ailece katıldı. Sendika üyeleri genel kurul yaparken, çocukları da salon önünde eğlenceli bir gün geçirdi.

Divan Başkanlığını Osman Sacit Topcuoğlu, yardımcılıklarını Erman Arslan ve Mehmet Ünsal’ın yaptığı kongre, divan başkanın kısa konuşmasıyla başladı. Arkasından söz alan Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şube Başkanı Sefa Zor,

22 Kasım 2013 yılında kurulan Aktif Eğitimciler Sendikası'nın kısa bir zamanda 28 bin üyeye ulaştığını belirtti. "Büyük millet olma şuurunun bütün fertlerin topyekun katılımıyla gerçekleşeceğine ve büyük hedeflere küçük; fakat samimi adımlarla yürüneceğine inanan sendikamızın Samsun Şubesi 10 Mart 2014 tarihinde kurulmuştur. Üye sayımız sizlerin desteğiyle 685’e ulaşmıştır." diyen Zor, "Amacımız çağdaş demokrasinin hüküm sürdüğü toplumlarda, farklı seslerin ve düşüncelerin rol alması gerektiğine olan inancımızı sergilemektir." dedi. Herkesin sosyal bir varlık olduğunu yeniden duyup yaşayacağı dönem için, birleştirici ve yumuşatıcı bir harç olarak çalışmayı amaçladıklarını dile getiren Zor, "Devlet ve millet kaynaşmasını sağlayıp, toplumsal barışı tesis etmek en büyük amacımız. Eğitimin her aşamasında, uluslararası kriterlere uygun eğitim ve öğretim yapılabilmesine imkan sağlanabilmesi amacıyla, mevcut yasa ve yönetmeliklerin iyileştirilmesini sağlayacağız. Daha yolun başındayız, bu zor ve çetin yolda ayağımıza takılan çakıl taşları bizi hedefimizden uzaklaştırmaya çalışacaktır. Bunlar bizi ulvi duygularla yola çıktığımız hedefimizden döndüremeyecektir." şeklinde konuştu.

"TEMEL DÜSTURUMUZ HAK ÇİZGİSİNDEN AYRILMAMAKTIR"

"Sendikacılık anlayışımız içinde temel düsturumuz hak çizgisinden ayrılmamaktır. Eylemlerimizde kul hakkına riayet edip herkese aynı yakınlıkta olmaya çalışacağız. Kim ne yaparsa yapsın doğrunun, haklının yanında yer almak temel prensibimiz olacaktır." diye konuşan Zor, "21. yüzyılda insani değerlerin ön plana çıkmasının önemine inanan Aktif Eğitim Sen, 'Sosyal Sendikacılık' sloganıyla yola çıkmıştır. Bu amaçla ülkemizin dört bir yanında teşkilatlanmasını tamamlayan sendikamız tüm üyelerimizle birlikte insani yardım, sağlık, yetimlere yönelik yapılan yardımlar gibi sosyal projelerin yanında yer alacaktır." sözünü verdi.

Zor konuşmasını şöyle tamamladı: "Mutlu ve huzurlu bir toplumun, ailenin ve bireyin sağlıklı olmasından geçtiğine inanan sendikamız, Samsundaki bütün hastanelerle sağlık alanında üyelerimizin ve ailelerinin faydalanabileceği protokoller imzaladı. Her zaman barışı savunan, diyaloğa açık, kaynaştırıcı, birleştirici, geleceğe katkıda bulunan, eğitimin güçlü sesi olarak yola çıkan Aktif Eğitim Sen sizlerin katkılarıyla daha çok üyeye ulaşarak güçlü ve etkili bir sendika olmayı hedeflemektedir. Güzel duygularla çıktığımız bu yolda Allah bizleri mahcup etmesin temennisiyle sözlerime son veriyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Değişik etkinliklerle şenlik havasında geçen genel kurulda üyeler, çocuklarının ve kendilerinin de eğlendiği bir kurulda bulunmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Şube Başkanı sendikacılığa farklı bir boyut getirme hedeflerine ulaşmada farklı bir olağan genel kurul gerçekleştirdiklerini ifade etti. Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi 1.Olağan Genel Kurulu hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

CİHAN

Yorumlar