Aktif Eğitimciler Sendikası, dershane öğretmenlerine saldırıyı kınadı

Erzurum'da veli ziyaretine giderken 5 kişi tarafından darp edilen öğretmenlere yönelik saldırı ile ilgili Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Başkanı Osman Bahçe değerlendirmelerle bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitimciler Sendikası, dershane öğretmenlerine saldırıyı kınadı

Erzurum'da veli ziyaretine giderken 5 kişi tarafından darp edilen öğretmenlere yönelik saldırı ile ilgili Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Başkanı Osman Bahçe değerlendirmelerle bulundu. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak eğitimi bir bütün olarak ele aldıklarını belirten Bahçe, “Erzurum’da dershanede görevli öğretmenlere yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu tür menfur olaylar milletimizin öğretmenlerle olan sağlıklı iletişimini yok ederek millete zarar vermektedir. Bu nedenle topluma yön verenler eylemlerinde ve söylemlerinde sorumlu davranmalıdırlar.” dedi.

    Erzurum'un Karayazı ilçesinde YGS öncesi veli ziyaretinde bulunmak isteyen dershane öğretmenleri Ramazan Kocabaş ile Salim Bektaş, öğrencilerinin yanında tehdit edilmiş ve darp edilmişti. Aktif Eğitim-Sen Başkanı Osman Bahçe, her ortamda nefret dilini kullanarak toplumsal barışı tehdit eden beyanatların, toplumu kamplara ayırdığını söyledi. Bu söylemlerin onlara değer verenler tarafından hedef gösterme olarak algılandığını ve gösterilen hedefe saldırıyı da beraberinde getirdiğini vurgulayan Bahçe, “Aktif Eğitimciler Sendikası olarak eğitimi bir bütün olarak ele alıyor ve Erzurum’da dershanede görevli öğretmenlere yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu tür menfur olaylar milletimizin öğretmenlerle olan sağlıklı iletişimini yok ederek millete zarar vermektedir. Bu nedenle topluma yön verenler eylemlerinde ve söylemlerinde sorumlu davranmalıdırlar.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar