Aktif Eğitim Sen’in Konya şubesi açıldı

Yaklaşık 5 ay önce kurulan Akif Eğitim Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Şanlıurfa’dan sonra ikinci şubesini Konya’da açtı.

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim Sen’in Konya şubesi açıldı

Yaklaşık 5 ay önce kurulan Akif Eğitim Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Şanlıurfa’dan sonra ikinci şubesini Konya’da açtı. Türkiye genelinde faaliyet göstermeyi planlayan Sendika’nın Konya’da bin 50 üyesi bulunuyor.

    Merkez Karatay ilçesi Şerafettin Caddesi’nde açılan Aktif Eğitim-Sen Konya Şube’sinin açılışına Sendika Genel Başkan Osman Bahçe de katıldı. Açılışta konuşan Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Bahçe, çağdaş demokrasilerde katılımcılığın esas olduğuna değinerek farklı seslerin ve düşüncelerin demokratik toplumun inşasında önemli rol oynadığını ifade etti. Büyük millet olma şuurunun bütün fertlerin topyekün katılımıyla gerçekleşeceğine değinen Bahçe, “Büyük hedeflere küçük ama samimi adımlarla yürüneceğine inanmış bir sendika olarak ikinci adımımızı Konya şubemizi açmak suretiyle gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Başta Şube Başkanı Salih Uysal’a ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

    Açılışta konuşan Aktif Eğitim Sen Konya Şube Başkanı Salih Uysal ise sendika olarak insanlar arasında birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun güçlendirilerek, daha güzel ve yaşanabilir yarınların inşasını sağlayabilmek için çalışacaklarını söyledi. Birleştirici ve bütünleştirici bir harç görevi görmek amacıyla yola çıktıklarını vurgulayan Uysal, “Konya’da bin 50 üye sayısına ulaşan sendikamız tüm üyeler arasında sıcak bir ilişki ve iletişimi sağlayarak masa başında yürütülen bir hizmet olmaktan ziyade sosyal ve kültürel faaliyetlerin ağırlık kazandığı, katılımcılarının üzüntü ve sevincinin beraber yaşandığı güvenli bir liman görevi görmeyi hedeflemektedir. Sendikamız sadece eylem yapmak ve liyakatlerine bakmaksızın üyelerini belli makamlara taşımak şeklinde bir sendikacılık yerine sosyal sendikacılık yapacaktır." şeklinde konuştu. Uysal, sendikanın çalışmalarını çatışmacı ve kavgacı bir üslupla değil, işbirliği ve dayanışma ruhuyla yürüteceğine vurgu yaptı. CİHAN

Yorumlar