Aktif Eğitim Sen üyeleriyle buluştu

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Aktif Eğitim Sen yöneticileri, üyeleriyle bir araya gelerek gündemle alakalı bilgilendirme yaptı.Afşin’de yapılan toplantıya Aktif Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Karakoç, İbrahim Demir, Mahmut Yıldırım,...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim Sen üyeleriyle buluştu

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Aktif Eğitim Sen yöneticileri, üyeleriyle bir araya gelerek gündemle alakalı bilgilendirme yaptı.

Afşin’de yapılan toplantıya Aktif Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Karakoç, İbrahim Demir, Mahmut Yıldırım, İlçe Başkanı Erkan Çirci ve üyeler katıldı. Açılış konuşması yapan Başkan Çirci herkesi kucakladıklarını belirterek, “Bizler, sendikamızın ismiyle müsemma olmaya gayret ediyoruz. Anadolu kültüründe isimlerin insanlar üzerinde ciddi etkisi olduğu bilinmektedir. Zira isimlerin insanlar üzerinde psikolojik ve sosyolojik etkileri olduğu da bir gerçektir. Aktif eğitimin üyeleri olan bizler eğitim hayatımızın hemen her karesini aktif geçirmeye çalışmalıyız. Zira insan için var olmak, aktif olmaktır. Değer üretmektir. Güncellememiz gereken en önemli değerse samimiyettir. Kâinatın hiçbir yerinde samimiyetsizlik göremezsiniz. Mesela güneşin geciktiğine hiç şahit olmazsınız. Hayatımızda irademiz doğrultusunda olan veya irademize bağlı olmadan gerçekleşen olaylar vardır. Mesela yaşamak için yemek yemeliyiz. Bu isteğimiz doğrultusunda yaptığımız bir davranıştır. Yediğimiz yemeğin sağlıklı olmasından tutun da helal olmasına kadar hepsi bizim irademiz doğrultusunda gerçekleşmektedir. İşte bu irade kelimesi karşımıza kocaman bir kavram çıkarmaktadır. Ve siz bu günlerde bunu çok kullanıyorsunuz. 'Eğitimde aktif olmak'. Her iki kelime de canlı olmayı ve dinamik olmayı çağrıştırmaktadır. Bir öğretmen için eğitim konusunda aktif olmak demek, Allah’ın bizim için ürettiği enerjiyi, insanların eğitimi adına kullanmak demektir. Zaten olması gereken de budur. Bu zamanda eğitime yapmamız gereken katkılar her zamankinden daha fazla önem kazanmıştır. Laubaliliklerin arttığı, boşanmaların arttığı, toplumsal değerlerin yerle bir olduğu bu zamanda vicdan eğitimi, merhamet eğitimi, samimiyet eğitimi daha bir önem kazanmıştır." şeklinde konuştu.

Sendika hakkında bilgi veren Genel başkan Yardımcısı Mesut Karakoç, sendikalaşma çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. Teşkilatlanma çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Sendika İl Temsilcisi Mahmut Yıldırım, tanıtım amacıyla ilçelerde tanıtım toplantıları düzenlediklerini ifade etti. Pazarcık, Türkoğlu, Elbistan, Göksun ile başlayıp Afşin’le devam ettiklerini belirten Yıldırım, sendikanın ilkeleri, sosyal sendikacılık kapsamında yapılan ve yapılacak faaliyetler, eğitimin ve eğitim çalışanlarının problemlerine nasıl çözüm üretecekleri, gündemdeki konulara bakış açıları ve geleceğe dair projeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Kamuoyunda ‘dershane kanun tasarısı’ olarak bilinen yasa ile MEB’deki 100 bine yakın idarecinin görevden alınmasının hedeflediğine dikkat çeken Mahmut Yıldırım ise bunun kabul edilemez olduğunu belirterek, hakların hukuki yollarla aranması gerektiğini belirtti. Sendikacılığın eğitim camiasına yeni bir soluk getirdiğini ifade eden Yıldırım sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde yola devam edeceklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar