Aktif Eğitim-Sen, Türkoğlu'nda öğretmenlerle bir araya geldi

Kahramanmaraş Aktif Eğitimciler Sendikası( Aktif Eğitim–Sen) yönetim kurulu üyeleri, Türkoğlu’nda çalışan öğretmenlerle bir araya geldi. Kuruluşundan bu yana kısa bir sürede adından söz ettiren Aktif-Sen yıl sonu eğitim faaliyetleri...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim-Sen, Türkoğlu'nda öğretmenlerle bir araya geldi

Kahramanmaraş Aktif Eğitimciler Sendikası( Aktif Eğitim–Sen) yönetim kurulu üyeleri, Türkoğlu’nda çalışan öğretmenlerle bir araya geldi. Kuruluşundan bu yana kısa bir sürede adından söz ettiren Aktif-Sen yıl sonu eğitim faaliyetleri ile ilgili öğretmenlere durum değerlendirmesi yaparak öğretmenlerden özlük hakları ile ilgili bilgi aldı.

Aktifsen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mahmut Yıldırım, tanıtım amacıyla ilçelerde tanıtım toplantıları düzenlediklerini ifade etti. Yıldırım, sendikanın ilkeleri, sosyal sendikacılık kapsamında yapılan ve yapılacak faaliyetler, eğitimin ve eğitim çalışanlarının problemlerine nasıl çözüm üretecekleri, gündemdeki konulara bakış açıları ve geleceğe dair projeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Kamuoyunda ‘dershane kanun tasarısı’ olarak bilinen yasa ile MEB’deki 100 bine yakın idarecinin görevden alınmasının hedeflendiğine dikkat çeken Yıldırım ise bunun kabul edilemez olduğunu belirterek, hakların hukuki yollarla aranması gerektiğini belirtti. Sendikacılığın eğitim camiasına yeni bir soluk getirdiğini ifade eden Yıldırım sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde yollarına devam edeceklerini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar