Aktif Eğitim-Sen Şube Başkanı Zor: Sendikacılığı koltuk için yapmayacağız

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi, “Aktif Buluşmaları” kapsamında merkez ilçelerin ardından şimdi de diğer ilçelerindeki üyeleriyle biraraya geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim-Sen Şube Başkanı Zor: Sendikacılığı koltuk için yapmayacağız

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi, “Aktif Buluşmaları” kapsamında merkez ilçelerin ardından şimdi de diğer ilçelerindeki üyeleriyle biraraya geliyor. Her geçen gün üye sayısı artan Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi'nin yöneticileri, eğitimcilerin sendikayla ilgili meraklarını gidermek ve yeni üyeler kazandırmak için yemekli toplantılarla eğitimcilerin ayağına gidiyor.

Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, yaptığı açıklamada Çarşamba, Vezirköprü, Havza ve Terme ilçelerindeki üyeleriyle biraraya geldiklerini, ilerleyen günlerde diğer ilçelerdekilerle de buluşacaklarını belirtti. Üyelerin sorularını da cevaplayan Zor, sendikacılığı halka hizmet için yaptıklarını, tek gayelerinin bu olduğunu söyledi. Türkiye’de sendikacılığın, geçmiş dönemlerde yaşanan bazı demokrasi dışı müdahaleler sırasında ve ondan sonra iyi bir sınav vermediğini, bu yüzden uzun yıllar sendika deyince insanların aklına başka şeyler geldiğini belirten Şube Başkanı Zor, “Aktif Eğitim-Sen olarak ise bizim üç değişmez kuralımız var. Bunlar her siyasi partiye eşit mesafede olacağız, eylemlerimizde kul hakkı olmayacak ve koltuk sendikacılığı yapmayacağız. Ayrıca çözüm üretmediğimiz hiçbir konuyu eleştirmeyeceğiz. Gerek eğitim gerekse sosyokültürel alanlardaki projelerimizle hayatın her alanında bulunacağız.” dedi. Sefa Zor, üyelerinin her türlü görüş ve önerilerine açık olduklarını, bu bağlamda zümre, koro, tiyatro ve yazar grubu çalışmalarına başladıklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar