Aktif Eğitim Sen, okullarda serbest kıyafet özgürlüğü eylemi başlattı

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) kuruluşunun ardından ilk eylemini başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim Sen, okullarda serbest kıyafet özgürlüğü eylemi başlattı

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) kuruluşunun ardından ilk eylemini başlattı. Aktif Eğitim-Sen Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda 'Serbest Kıyafet Özgürlüğü Eylemi' yapılmasını kararı aldı. Aktif Eğitim Sen'in kararı şöyle; “Demokratik teammüller ve eğitim çalışanlarının meşru beklenti ve talepleri doğrultusunda gerekli yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar erkek üyelerimizin görevlerine kravatsız ve tüm üyelerimizin toplum genel kabulüne uygun serbest kıyafetle gitmeleri kararlaştırılmıştır."

İnsanın sadece insan olduğu için kıymetli olduğunu ve sahip olduğu zenginliklerin büyük bölümünün varlığıyla ilintili olduğunu belirten Aktif Eğitim Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, “Her ne kadar mal-mülk, makam-mansıp, şan-şöhret, kılık-kıyafet gibi tali değer kaynakları mevcut olsa da aslolan ahlak güzelliği ve gönül zenginliğiyle birlikte toplumun huzur ve saadetine sunduğu katma değerdir. İnsanın sahip olduğu akıl ve gönül dünyası gibi sınırsız vasıfların zorla bir kalıba sokulmaya çalışılması doğal ortamında özgürce dolaşması, avlanması gereken bir aslanın minicik bir kafese hapsedilmesi kadar rencide edici ve acı vericidir. Demokrasi ve insan hakları kavramlarının tam ve doğru olarak yerleşmediği ortamlarda bu kafesler farklı şekillerde var olagelmiştir.” diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜYLE GÖREV YAPILABİLMESİ NİTELİK VE VERİMİ ARTTIRDI

İnsan ruhunu inciten kafeslerin insanların karşısına bazen inanç ve düşünce özgürlüğünü sınırlayan mevzuatlar kılıfıyla, bazen insan hakları ihlallerine sebep olan hukuk normları veya hukuksuz uygulamalar olarak, bazen de yönetenlerin halka güvenmediğinin göstergesi tek tip insan oluşturma zorlamalarıyla geldiğini kaydeden Bahçe, “Biz uzun seneler enerjimizin büyük bölümünü insanımızın mutluluğunu, milletimizin huzurunu, devletimizin nüfuz ve bekasını hedef alan keyfi uygulamalar ve anlamsız yasaklarla mücadeleye harcadık. Ülkesini seven, devletine sadık, mukaddesatına bağlı insanlarımızı topluma sunacakları muazzam katkıyı reddetme pahasına küstürdük, sosyal hayatın dışına atmaya çalıştık. Ve kaldırılan her bir anlamsız yasağın ardından sahip olduğumuz muazzam enerjinin nasıl heba edildiğini, bu milletin dirlik ve düzenine nasıl kastedildiğini tekrar tekrar gördük. Bakınız yıllarca insanımız anlamsız bir “başörtüsü” yasağıyla rahatsız edildi. On binlerce genç kızımızın istikbal ve millete hizmet hayalleri tırpanlandı, bir o kadar yetişmiş insan sosyal hayattan dışlandı, çalışma hayatının dışına atıldı. Şimdilerde bu yasak kamu personeli cihetiyle kaldırıldı ki emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kamu personelinin kurumunda başörtüsüyle görev yapabilmesinin yaptığı işin niteliğini azaltmak bir tarafa moral değerlere sağladığı katkıyla beraber nitelik ve verimi arttırdığına şahit olduklarını hatırlatan Bahçe şunları söyledi; “Biz özgürlüklerden yanayız ve bu özgürlüklere kılık kıyafet serbestisinin de dahil olduğunu söyleyebiliriz. Bu açıdan kurum olarak ‘Demokratik teamüller ve eğitim çalışanlarının meşru beklenti ve talepleri doğrultusunda gerekli yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar erkek üyelerimizin görevlerine kravatsız ve tüm üyelerimizin toplumun genel kabulüne uygun serbest kıyafetle gitmelerini’ kararlaştırdık. İnsanımızın bunu fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz. Ve anlamsız yasaklardan, insan onurunu kuşatan kalıplardan rahatsız olan herkesi milletimize birlikte hizmet etmeye davet ediyoruz.”
CİHAN

Yorumlar