Aktif Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şubesi ilk genel kurulu gerçekleştirdi

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen), Kahramanmaraş Şubesi ilk Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirirdi.Türkiye genelinde 11 şubesiyle eğitim çalışanlarına hizmet veren Aktif Eğitim-Sen, Kahramanmaraş’ta ilk olağan genel kurulunu...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şubesi ilk genel kurulu gerçekleştirdi

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen), Kahramanmaraş Şubesi ilk Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirirdi.

Türkiye genelinde 11 şubesiyle eğitim çalışanlarına hizmet veren Aktif Eğitim-Sen, Kahramanmaraş’ta ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Mevcut başkan Mahmut Yıldırm’ın tek aday olarak girdiği genel kurula sendika üyeleri büyük ilgi gösterdi. Divan Kurulunun oluşturulması ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan Aktif Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mahmut Yıldırım, il genelinde sendikanın 847 aktif üyesi olduğunu belirtti.

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal kaygılardan uzak olması gerektiğini söyleyen Yıldırım sendikanın kuruluş misyonunu şöyle açıkladı: “Misyonumuz eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek, mesleki gelişme ve yükselmelerinin önündeki engelleri kaldırmak, eğitime yeni bir boyut kazandırmak ve öğretmenleri ortak paydada buluşturmak amacıyla yola çıktık. Yenilikçi, gelişme ve değişime açık, nitelikli bir eğitim sistemi ile sosyal adaletin üst düzeye çıktığı, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal kaygılarının olmadığı bir Türkiye için çalışıyoruz.”

Aktif Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şubesinin Genel Kuruluna katılan sendikanın Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Osman Öztürk de, Aktif Eğitim-Sen’in yurt genelinde 11 şubede hizmet verdiği hatırlattı. Kısa sürede sendikanın 27 bin üyeye ulaştığını ifade eden Öztürk: “22 Kasım 2013 tarihinde kurulan bir sendikayız. Kısa süre içerisinde Türkiye çapında 11 tane şube açmış bulunmaktayız. Teşkilatlanma çalışmalarımız devam ediyor. Bugün 9 şubemizin genel kurulu yapılıyor. Özellikle sendikacılığın tartışıldığı ve itibar kaybettiği bir dönemde eğitim çalışanlarına yeniden merhaba dedik. Kısa sürede yaklaşık 27 bin eğitim çalışanı tercihini sendikamız yönünde kullanmış oldu. Bize üye olan kişilerin ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap vermek adına kurulan bir sendikayız. Bundan sonraki süreçte çözüm önerileri sunacak bir sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Amacımız şahsi menfaatlerin öne çıkması değil, mili menfaatlerin öne çıktığı bir sendikacılık yapmak.” diye konuştu.

Genel kurul, divan kurulunun oluşturulması ve salt çoğunluğun sağlanmasının ardından oy verme işlemiyle devam etti.

CİHAN

Yorumlar