Aktif Eğitim-Sen: Eğitimdeki sorunlar öğretmenleri yordu

Aktif Eğitimciler Sendikası Başkanı Osman Bahçe “Eğitim sorunlarının çözümünde, baş aktör olması gereken eğitim çalışanları, mesleki itibar erozyonu başta olmak üzere özlük haklarındaki çarpıklıklar, tayin ve terfilerdeki adaletsizlikler...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim-Sen: Eğitimdeki sorunlar öğretmenleri yordu

Aktif Eğitimciler Sendikası Başkanı Osman Bahçe “Eğitim sorunlarının çözümünde, baş aktör olması gereken eğitim çalışanları, mesleki itibar erozyonu başta olmak üzere özlük haklarındaki çarpıklıklar, tayin ve terfilerdeki adaletsizlikler nedeniyle yorgun düşürülmüştür” dedi.

Genel Başkan Osman Bahçe, Sendika Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Gül ile birlikte Aktif Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Fatih Yanardağ’ı ziyaret etti. Osman Bahçe, burada yaptığı konuşmada, eğitimde sorunlara değindi. İleri demokrasinin eğitim ile tesis edileceğini belirten Bahçe, şöyle devam etti: “İleri demokrasinin tesisi ve özgürlüklerin ideal manada temini için en önemli unsurun eğitim olduğunu düşünüyoruz. Eğitim organizasyonunun tüm bileşenleriyle birlikte siyaset üstü değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğitimin eğitimcilerle birlikte planlanması ve eğitimciler tarafından yönetilmesinin doğru olduğunu ancak bu şekilde eğitimde istendik düzeylere çıkılabileceğini belirtti. Eğitimin paydaşları enerjilerinin büyük bölümünü, ilgili oldukları eğitim alanlarının her geçen gün katlanarak büyüyen problemleriyle mücadeleye harcamak zorunda kalmış ve bu nedenle sahip oldukları ‘katma değer’ potansiyelinin eğitime bütünüyle yansıması mümkün olmamıştır. Eğitimin sorunlarının çözümünde kendisine baş aktör rolü verilmesi gereken eğitim çalışanları mesleki itibar erozyonu başta olmak üzere, eğitim ortamlarındaki olumsuzluklar, özlük haklarındaki çarpıklıklar, tayin ve terfilerdeki adaletsizlikler gibi sorunlarla uğraşmak zorunda bırakılarak yorgun düşürülmüştür.”

Yusuf Gül ise sendika olarak kurulmalarının üzerinden 1 yıl geçmeden 27 bin üyeye ulaştıklarını belirtti.

Malatya İl Temsilcisi Fatih Yanardağ da dernek yöneticilerinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar