Aktif Eğitim Sen: Eğitimde tecrübe bir kenara atılarak tarafgirlik yapılıyor

Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya, eğitimde son dönemde yapılan atamalarla ilgili değerlendirmede bulunarak, “Eğitimdeki atamalarda tecrübe, bilgi bir kenara atılarak tarafgirlik yapılıyor. Bunun yanında getirilen...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim Sen: Eğitimde tecrübe bir kenara atılarak tarafgirlik yapılıyor

Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya, eğitimde son dönemde yapılan atamalarla ilgili değerlendirmede bulunarak, “Eğitimdeki atamalarda tecrübe, bilgi bir kenara atılarak tarafgirlik yapılıyor. Bunun yanında getirilen mülakat var. Mülakattaki ölçüler nedir belli değil.” dedi.

Aktif Eğitim Sen Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya, düzenlediği basın toplantısında, Cuma günü sendikalarının Kayseri şubesinin açılışının yapılacağını açıkladı. Toplantıda eğitimle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kaya, şunları söyledi: "Sendikamız eğitime yeni bir soluk kazandırma amacıyla kuruldu. Kayseri’de 800 üyemiz var. Eğitimde birçok problem var. Bizde bu problemlerin çözümüne bir nebze katkıda bulunabilmek için güçlü bir kadromuzla bütün alanlarda birlikte çalışarak, aynı zamanda siyasallaşmadan, harç olarak birlik ve beraberlikle eğitimin sorunlarını çözmeyi amaçlıyoruz. Kayseri’de yeni bir can, kan, kazandırmak amacıyla eğitim gönüllüleri olarak, çalışanları olarak beraberce çalışmalara başladık."

MÜFREDAT NEDENİYLE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİ BOŞ YETİŞTİRİLİYOR

Eğitimde şiddet, öğretmenlere yönelik saldırılara da değinen Ayhan Kaya, "Şehrimizde de öğretmenlerimize yönelik saldırılarda oluyor. Gazetecilere nasıl oluyorsa öğretmenlerimize de oluyor. Eğitimde ciddi problemler var. Bakanlık tarafından oluşturulan problemler var. Uygulamada da olan problemler var. Birçok sorunumuz var. Özellikle biz sendika olarak bu sorunların üzerine giderek, sorunları sorun yaparak değil birlikte çözüm bularak katkıda bulunmak istiyoruz. Sadece eğitim çalışanları değil. Veliler ve öğrenciler olarak da onların sorunların çözümü önemlidir." diye konuştu. Kaya, okullarımızda güvenlik başta birçok problemleri olduğunu anlatarak, “Müfredattan kaynaklanan sorunlardan dolayı öğrenciler içi boş olarak yetiştiriliyor. Ahlaki manevi değerler maalesef müfredatlar da yok. Bizim amacımız bu sorunların çözümü için sendikamızı açmış oldu. Yeni şubemiz Kızılay Hastanesi yanında Kınaş iş merkezindedir. Cuma günü açılışımız olacak. Herkes davetlidir.” dedi.

"İŞİ EHLİNE BIRAKILMASI TARAFTARIYIZ"

Ayhan Kaya, milli eğitim müdürlüğündeki son atamalarda bir sendika mensuplarının tercih edilmesi ile ilgili sorusunu üzerine, şu cevabı verdi; “Biz atamalarda kesinlikle işi ehline bırakılması taraftarıyız. Siyasallaşmadan, bir grubun mensubu veya bir sendikanın mensubu olarak görevler verilmemesi gerekir. Sendika üyeleri ile toplanıyor ve kendi atamalarını yapıyorlar. Biz bundan mustaribiz. Eğitim farklıdır. Tecrübe çok önemlidir. Ama tecrübeler bir kenara bırakılıyor. Tarafgirlik ön planda, benden olsun kim olursa olsun zihniyeti var. Şube müdürleri atamaları böyle oldu. Cuma günü da atamalarla ilgili aynı şeyler olacak diye bekliyoruz. Bu kadar yıl idarecilik yapmış arkadaşlar ne olacak. Bu belli değil. Eğitim çalışanları huzursuz. Milli eğitim siyasallaşmamalıdır. Adı üzerinde milli eğitim. Yüz yılları planlayarak çalışma yapılmalıdır. Ama müfredat maalesef kısa süreli değişiyor. Bu hükümet döneminde de 4 kez değişti. Siyasallaşmamalıdır. İşin ehli olanlar görevde olmalıdır. 1999 yılında sınavla atamalar oldu. Mülakat çıkartıldı şuan. Bunun ölçütleri kesinlikle belli değil. Ama sonuçları belli. Bazı sendikaların üyeleri oldu. Biz buna karşıyız.”

"EMEĞE KARŞI SAYGISIZLIK"

Sendika Başkanı Ayhan Kaya, öğretmen atamaları ile ilgili yapılan KPSS sınavlarında soruların çalındığı yönündeki iddialarla ilgili sorulan üzerine, bunun emeğe karşı saygısızlık olacağını dile getirdi. Kaya, şu açıklamayı yaptı: "Bunu yapanlar kimse bulunmalıdır. Afaki konuşmadan sonuca gidilmemelidir. Ülkemizde bazı şeyler yoruma dayalı yapılıyor. İspatlanmış olmadığı için bir şey diyemiyoruz. Ama böyle bir olay varsa büyük saygısızlık. Kimse suçlu bulunmalıdır. Kim olursa olsun. Kendi arkadaşınız olsa bile bulunmalıdır. Tayin atamalarında öğretmenler mağdur ediliyor. Boş kadrolar var. Taşra teşkilatından öğretmenler çekilerek, taşraya ücretli öğretmenler alınıyor. Ek ders karşılığında. Bu öğretmenlere karşı saygısızlıktır. Öğretmenlik vekalet yada ücretle yürütülmez."

CİHAN

Yorumlar