Aktif Eğitim-Sen: Dershane çalışanları belirsizliğe mahkum edildi

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Temsilcisi Sefa Zor, dershane çalışanlarının belirsizliğe mahkûm edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim-Sen: Dershane çalışanları belirsizliğe mahkum edildi

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Temsilcisi Sefa Zor, dershane çalışanlarının belirsizliğe mahkûm edildiğini söyledi. Zor, "Bakanlık bünyesinde istihdam edilecek öğretmenlerin belirlenmesinde, 1 Temmuz 2015 tarihi itibariyle altı yıl dershanelerde çalışmış olmak koşulunun bulunması, dershanelerde söz konusu süreden az çalışmış olanların mağduriyetine sebep olacaktır." diye konuştu.

En az dört yıllık fakülteyi bitirdikten sonra KPSS’yi kazanarak atanan öğretmen adaylarının, kriterlerinin net olarak çizilememesinin kendilerini kuşkuya sevk ettiğini belirten Zor, "Bu kişilerin performans değerlendirmesine tabi tutulacak olmaları, ardından objektif olmadığı gerekçesi ile öğrencilere dahi artık uygulanmayan sözlü sınav yapışması bürokratik kademelerde yüzlerce eğitimcinin maruz kaldığı tasfiye ve kıyımlara on binlercesinin daha ekleneceğinin işaretidir. Göreve yeni başlayan öğretmenlere uygulanan adaylık eğitimlerinin niteliği arttırılmalı ancak kadroya geçişte yapılması öngörülen sözlü sınav uygulaması iptal edilmelidir." dedi.

Dershane çalışanlarının belirsizliğe mahkûm edildiğini söyleyen Sefa Zor şöyle konuştu: "Özel dershanelerde çalışan personelden sadece öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde istihdam edilecek olması ve diğer personel hakkında herhangi bir öngörünün bulunmaması öğretmen dışı personelin durumunu belirsiz kılmaktadır. Bakanlık bünyesinde istihdam edilecek öğretmenlerin belirlenmesinde, 1 Temmuz 2015 tarihi itibariyle altı yıl dershanelerde çalışmış olmak koşulunun bulunması, özel dershanelerde söz konusu süreden az çalışmış olanların mağduriyetine sebep olacaktır."

Okul yöneticilerinin atamasının sil baştan yeniden düzenlendiğini hatırlatan Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun İl Temsilcisi Sefa Zor, "Okul ve kurum müdürleri, il milli eğitim müdürünün teklifi üzerine, müdür başyardımcısı ve yardımcıları ise okul veya kurum müdürünün inhası ve il milli eğitim müdürünün teklifi üzerine vali tarafından dört yıllığına görevlendirilecek olması nedeniyle mevcut yöneticilerden bulundukları görevde dört yılını dolduranların derhal, bu süreyi henüz doldurmayanların da bu sürenin dolmasına müteakip görevleri sona erecektir. Böylece halen görevde olan yöneticilerin müktesep hakları ellerinden alınacak ve bu durum yaklaşık sadece Samsun’da yaklaşık 2 bin okul ve kurum yöneticisini etkileyerek eğitim kurumlarında büyük bir kaosa neden olacaktır. Bu durum yöneticilerin sürekli baskı altında tutulmasına, okul ve kurumların siyaset müessesinin vesayetine girmek zorunda kalmasına neden olacaktır." diye konuştu.

"Aslında burada temel sorun, anılan düzenlemelerin kimin hayrına yapıldığının net olarak açıklanamamış olmasıdır" diyen Sefa Zor konuşmasına şöyle devam etti: "Niyet milletin faydası ise bunun, millete rağmen yapılması mümkün değildir. Millete rağmen ısrar edilmesi halinde ‘küçük bir müdahalenin birkaç nesli ilgilendirdiği’ ve bu yüzden ülkemizin yarınları ‘başarısızlığa’, ‘yokluğa’ mahkum edilmiş olacaktır. Aktif Eğitim-Sen Samsun il Temsilciliği olarak milletin vekillerini milletin menfaatlerini koruma, talep ve beklentilerini karşılama konusunda göreve davet ediyoruz."
CİHAN

Yorumlar