Aktif Eğitim-Sen Cizre’de bilgilendirme toplantısı düzenledi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir araya gelen Aktif Eğitim-Sen Şırnak Temsilciliği bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Gül, sendika olarak amaçlarının 1 milyon 100 eğitim...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim-Sen Cizre’de bilgilendirme toplantısı düzenledi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir araya gelen Aktif Eğitim-Sen Şırnak Temsilciliği bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Gül, sendika olarak amaçlarının 1 milyon 100 eğitim çalışanına ulaşmak olduğunu söyledi.

Aktif Eğitim-Sendikası Şırnak Temsilciği Cizre’de bilgilendirme toplantısı düzenledi. Cizre’de yapılan toplantıya Aktif Eğitim-Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Gül, Şırnak Temsilcisi Sadık Fırat ve Aktif Eğitim-Sen üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Aktif Eğitim-Sendikası Şırnak Temsilcisi Sadık Fırat, “Daha yolun başındayız, bu zor ve çetin yolda ayağımıza takılan çakıl taşları bizi hedefimizden uzaklaştırmaya çalışacaktır. Bunlar bizi ulvi duygularla yola çıktığımız hedefimizden döndüremeyecektir. Sendikacılık anlayışımız içinde temel düsturumuz hak çizgisinden ayrılmamaktır. Eylemlerimizde kul hakkına riayet edip herkese aynı yakınlıkta olmaya çalışacağız. Kim ne yaparsa yapsın doğrunun, haklının yanında yer almak temel prensibimiz olacaktır. 21. yüzyılda insani değerlerin ön plana çıkmasının önemine inanan Aktif Eğitim-Sen, sosyal sendikacılık sloganıyla yola çıkmıştır. Bu amaçla ülkemizin dört bir yanında teşkilatlanmasını tamamlayan sendikamız tüm üyelerimizle birlikte insani yardım, sağlık, yetimlere yönelik yapılan yardımlar gibi sosyal projelerin yanında yer alacaktır.” diye konuştu.

    "AMACIMIZ 1 MİLYON 100 EĞİTİM ÇALIŞANINA ULAŞMAKTIR"

    

    Daha sonra kürsüye çıkan Aktif Eğitim-Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Gül, sendika olarak amaçlarının 1 milyon 100 eğitim çalışanına ulaşmak olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Yusuf Gül, “Sendika olarak bizim gayemiz şudur; bütün eğitim çalışanlarına Aktif Eğitim-Sen ismi adı altında toplanmak istiyoruz. Yani hepsini bizim üyemiz yapmak istiyoruz şeklinde bir anlam çıkmasın. Ama sendika olarak bizim amacımız tüm eğitim çalışanlarına ulaşmak, onlara dokunmak, çok ulvi olan değerlerimizi insanlara anlatmak istiyoruz. Bunu yapabilmek içinde bu tür argümanları yapmamız lazım, şuana kadar yaptığımız gibi. Çünkü biz sendikayı bir araç olarak görüyoruz. Öğretmenlerin içinde bulunduğu illerde ve ilçelerde çeşitli dernekler kurdular ve bu dernekler vasıtasıyla o belde de o ilde çalışan eğitim çalışanlarına ulaştılar ve onlarla çeşitli organizasyonlarda bulundular ve bunun sayesinde sizin için çok ulvi olan değerleri o arkadaşlara anlatma fırsatı buldular. Onun dışında neler yapıldı. Onun dışında malum dershaneler açıldı. Dershaneler vasıtasıyla hem her öğrenciye hem de velilerine ulvi değerleri anlatma adına bir fırsat buldunuz. Ardından kolejler ve diğerlerini sayabiliriz. Aynısını bu kolda eğitim saydığınız gibi diğer kollarda da saymak mümkün değil mi? Aktif Eğitim Sendikası olarak üyelerini arttırmayı mutlaka düşünüyor. Ama asıl gayesi ve amacı bir milyon 100 eğitim çalışanına ile birlikte bir şekilde toplanabilmektir.” şeklinde konuştu.

    Yapılan konuşmalardan sonra Aktif Eğitim-Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Gül ile toplantıya katılan üyeler arasında soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda üyeler sendika hakkında ve sendika çalışmaları ve amaçları hakkında aklına geldikleri soruları sordu. Alınan soruları cevaplayan Başkan Yardımcısı Yusuf Gül, verdiği ayrıntılı cevaplarla üyeleri aydınlattı. CİHAN

Yorumlar