Aktif Eğitim-Sen Bursa şubesi genel kurulu yapıldı

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Bursa Şubesi 1. Olağan Kongresi'nde başkanlığa seçilan İbrahim Kaygısız, "‘Sizin diğer sendikalardan farkınız ne olacak?’ diyenlere karşın Aktif Eğitim-Sen olarak ise bizim üç değişmez kuralımız...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim-Sen Bursa şubesi genel kurulu yapıldı

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Bursa Şubesi 1. Olağan Kongresi'nde başkanlığa seçilan İbrahim Kaygısız, "‘Sizin diğer sendikalardan farkınız ne olacak?’ diyenlere karşın Aktif Eğitim-Sen olarak ise bizim üç değişmez kuralımız var; ‘her siyasi partiye eşit mesafede olacağız, eylemlerimizde kul hakkı olmayacak ve koltuk sendikacılığı yapmayacağız."

İrfan Eğitimciler Derneği Salonu’nda yapılan genel kurulda konuşan Kaygısız, sendikaların; iş görenlerin ortak ekonomik, sosyal, meslekî hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip, dayanışma temelli kuruluşlar olduğunu hatırlattı. Kaygısız şunları kaydetti: "Günümüzde öğretmenlerin özlük hakları hala problemse, eğitim sistemimiz hala tam anlamıyla şekillenmemişse, dünya standartlarını yakalayamamışsak, eğitim ortamlarının ihtiyaç duyduğu fiziki şartlar hala dünya standartlarına ulaşamamışsa, o zaman bu sorunların çözümlerine katkı sunacak birilerine ihtiyaç devam ediyor demektir. Bunu söylerken ‘mevcut sendikalar hiçbir şey yapmamıştır, bunların hepsini biz yapacağız’ diyerek de diğer sendikalara haksızlık yapmak istemeyiz, ancak biz de kendi yöntemlerimizle bu sorunların çözümüne katkı sunmak istiyoruz. Ülkemizde eğitim iş kolunda hizmet gösteren 34 sendika var. 22 Kasım 2013 tarihinde Aktif Eğitimciler Sendikası olarak biz de bu hizmet kervanında varız dedik. Aktif Eğitimciler Sendikası daha yaşını doldurmadan 27 bin 500 üyeye ulaştı. Bursa’da da bin 6 üye sayısına ulaştık. ‘Sizin diğer sendikalardan farkınız ne olacak?’ diyenlere karşın Aktif Eğitim-Sen olarak ise bizim üç değişmez kuralımız var: ‘Her siyasi partiye eşit mesafede olacağız, eylemlerimizde kul hakkı olmayacak ve koltuk sendikacılığı yapmayacağız."

"BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR"

Sendikanın Bursa şubesi olağan genel kuruluna katılan Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş ise yaptığı konuşmada, sendikanın eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirme, mesleki gelişim ve yükselmelerinin önündeki engelleri kaldırma, yenilikçi, bilimsel ve nitelikli bir eğitim ortamı oluşturma, birlikte çalışma kültürünü kazandırma, tüm mücadelesini hukuki zeminden çıkmadan yapma, bu amaçla hak ve hukukun bilincinde paylaşımcı bir eğitim çalışan kültürünü yaşatma misyonunu taşıdığını söyledi. Durmuş, şöyle devam etti:

"Kültür dünyamızın zenginliklerini bünyesinde barındırmayı ve ülke genelinde tüm eğitimcileri ötekileştirmeden Akif Eğitim-Sen çatısı altında buluşturmayı hedeflemekteyiz. Gelişmiş toplumun bilinçli fertleri olmak, çağdaş demokrasinin gereği olan katılımcılığı sağlamak, hep beraber kamu çalışanlarının, milletimiz ve devletimizin geleceğine yön vermek, kapsamı ve hedefleri açısından millî, yöntemi ve araçları bakımından bilimsel ve çağdaş bir eğitim sistemi oluşturmak, ilkeli ve sorumlu bir anlayışla hak arama mücadelesinde siyaset üstü bir yaklaşımla kurumsal kimlik çatısı altında yer almalıyız. Birlikten kuvvet doğar sözünden yola çıkarak, birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Bir tek kibrit çöpü kolaylıkla kırılabilirken, onlarcası, yüzlercesi bir arada olduğunda kırılması imkânsızlaşır. Eğitim çalışanlarının da yüz binlercesinin bir araya geldiği sendikanın üyelerine sağlayabileceği katkılar, kurumsal itibarı ile doğru orantılıdır ve bir çeşit birliği etkin güce dönüştürme mekanizmasıdır."

Durmuş, yeni nesillerin kendilerine teslim edildiği, onları yetiştirerek geleceğin güzel Türkiyesini nakış nakış örgüleyen eğitim çalışanları, omuzlarına yüklenmiş bir sorumluluğun gereği olarak bu anlamlı görevlerini yaparlarken sadece eğitime odaklanması gerektiğini kaydetti. Durmuş, "Eğitimciler, önlerinin açık, imkânlarının alabildiğine geniş olduğu bir ortamın hazırlanması, tüm hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi işini sendikalara bırakmalı ve bu nedenle sendikalı olmalıdırlar. Huzurlu, mutlu ve insanlık tadında yaşanabilir yarınlar için tüm eğitim çalışanlarını Aktif Eğitimciler Sendikası'nın herkesi kucaklayan, kaynaştıran ve birleştiren çatısı altında toplanmaya davet ediyorum." diye konuştu. Konuşmaların ardından, Aktif-Sen Bursa Şube Başkanlığı’na İbrahim Kaygısız seçildi. Kaygısız’ın yönetim kurulunda 7 isim yer aldı.

CİHAN

Yorumlar