Aktif Eğitim-Sen Başkan Yardımcısı Durmuş: Sendikamız gürül gürül geliyor

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş, “Sendikamız gürül gürül geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim-Sen Başkan Yardımcısı Durmuş: Sendikamız gürül gürül geliyor

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş, “Sendikamız gürül gürül geliyor. Ne kadar engel olmaya çalışsalar da üye sayımız her gün artıyor. Bizler inanıyoruz ki ay sonu itibariyle hedefimiz 50 bin olacaktır.” dedi.

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş, Amasya’da üyelerine sendikanın geniş kapsamlı tanıtımını yaptı. Yavuz Selim Top Koleji toplantı salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Yardımcısı Durmuş, “Sendikamız gürül gürül geliyor. Ne kadar engel olmaya çalışsalar da üye sayımız her gün artıyor. Bizler inanıyoruz ki ay sonu itibariyle hedefimiz 50 bin üyedir. 50 bin bizim için çok küçük bir rakam, ama hormonlu büyümeyi istemiyoruz. Bu sayıya yanlış bilgilendirilen insanları doğru bilgilendirerek ulaşacağız.” diye konuştu.

Sendikaların herhangi bir siyasi parti ile ilişki içerisinde bulunamayacağının altını çizen Durmuş, “Sendikaların siyasi partilerle bağ kurmaları kanunen suçtur. Tam tersine siyasi partilerin de sendikalar ile dirsek temasında bulunması kanunen suçtur. Hal böyleyken hangi sendikanın ismini söyle, kiminle bağlantılı olduğu hemen bilinir. Bizim ilkelerimizden bir tanesi de budur. Bizler sendika olarak hiçbir zaman siyasallaşmayacağız. Bir parti ile angaje olmayacağımızı, parti ya da partilerle bağ kurmayacağımızı söylüyoruz. Siyasi bir görüşümüz olamaz mı? Tabi ki hepimizin bir siyasi görüşü vardır, bu politika anlamında değildir. Yoksa bizler eğitim siyaseti ile meşgul olmazsak eğitimin problemlerine de çözüm üretemeyiz. Eğer bir parti ile yakın ilgi ve alakamız varsa, bu bir de iktidar partisi ise biz onu nasıl eleştireceğiz? Biz onların eğitim alanındaki yanlışlarını nasıl ifade edeceğiz? Nasıl yasa yönetmelik değişikliklerini talep edeceğiz?” ifadelerini kullandı.

Durmuş, sendikanın misyonunun eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek, mesleki gelişimleri ve yükselmelerinin önündeki engelleri kaldırmak, yenilikçi, bilimsel ve nitelikli bir eğitim ortamı oluşturmak olduğunu kaydetti. Durmuş, "Birlikte çalışma kültürünü kazandırmak, tüm mücadelesini hukuk zeminden çıkmadan yapmak, bu amaçla hak ve hukukun bilincinde paylaşımcı bir eğitim çalışan kültürünü yaşatmaktır.” şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar