Aksu: Kazalarda bilinçsizce yapılan müdahale insan hayatına sebep olur

Yozgat İlk Yardım Formatörü Adem Aksu, olası kazalarda yapılan ilk müdahalelerin insan hayatı için son derece önemli olduğunu belirterek, bilinçsizce yapılan bir müdahalenin insan hayatına sebep olabileceğini söyledi.Yozgat’ın Yerköy...

Google Haberlere Abone ol
Aksu: Kazalarda bilinçsizce yapılan müdahale insan hayatına sebep olur

Yozgat İlk Yardım Formatörü Adem Aksu, olası kazalarda yapılan ilk müdahalelerin insan hayatı için son derece önemli olduğunu belirterek, bilinçsizce yapılan bir müdahalenin insan hayatına sebep olabileceğini söyledi.

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), tarafından ilçelerdeki TMO şubelerinde çalışan personele yönelik ilk yardım semineri düzenlendi. Seminerde özellikle trafik kazaları, boğulmalar, kanamalar, elektrik çarpması ve kalp krizi gibi durumlarda neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verildi.

İlk Yardım Yozgat İl Formatörü Adem Aksu, bilinçli bir müdahale ile yaşam mücadelesi veren bir hastanın hayata döndürebildiğini söyledi. Aksu, “Bilinçsizce yapılan müdahaleler ise ölüme sebebiyet verebilir. Özellikle araç içinde sıkışan kişiler, iki eli başına sarılarak dikkatlice çıkarılmalıdır. Kanamalı bölgeye de hastaneye gidene kadar keten bir bezle bastırılmalıdır. Bunlar gibi basit önlemler hayat kurtarır.’’ dedi.

TMO Yerköy Şube Müdürü Cafer Topuksuz da çalışanların ilk yardım konusunda eğitimli olması gerektiğini belirterek, “Maalesef birçok insan ilk yardım konusunda yeteri kadar bilgiye sahip değil. Bir olay olduğu zaman bilinçsizce müdahalelerde bulunuluyor ve geri dönüşü olmayan sonuçlar ortaya çıkabiliyor. İlk yardım, yerinde ve zamanında yapılırsa hayat kurtarır. Verilen bu kursla, arkadaşlarımız ilk yardım konusunda bilgi sahibi oldu.’’ diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar