Aksiyon'dan 1000. sayıya almanak

Haftalık haber dergisi Aksiyon, 1000. sayısına ulaştı. 10 Aralık 1994’te yayın hayatına başlayan ve geçtiğimiz günlerde düzenlediği geceyle 20.

Google Haberlere Abone ol
Aksiyon'dan 1000. sayıya almanak

Haftalık haber dergisi Aksiyon, 1000. sayısına ulaştı. 10 Aralık 1994’te yayın hayatına başlayan ve geçtiğimiz günlerde düzenlediği geceyle 20. yaşına giren dergi, 3 Şubat Pazartesi günü piyasaya çıkacak olan 1000. sayısıyla birlikte okuyucularına özel bir almanak hediye edecek.

256 sayfalık almanakta dergiye ait eski fotoğraflardan oluşan albüm, çalışanların ilginç anıları, dünden bugüne tüm yöneticilerle yapılmış röportajlar, Türk haber dergiciliğinin önde gelen isimleriyle gerçekleştirilen söyleşiler, unutulmayan dosyalar, yıl yıl tüm kapaklar, hikâyeler, Aksiyon’dan çıkan kitaplar, çalışanların mizahi bir dille anlatıldığı portreler, yine mizahi bir üslupla kaleme alınan ‘Dergide bir hafta nasıl geçiyor?’ gibi özel çalışmalar bulunuyor. Ayrıca, ilk yıllarda dergide ilgiyle takip edilen Hasan Kaçan’ın “Hasan’ın Saksısı”, Mustafa Özel’in “Makro Paşa”, Mustafa Aydın’ın “Tırsak Taci”, Beşir Ayvazoğlu’nun “Yakın Plan” ve Hasan Sutay’ın “Bâb-ı Telli” köşeleri, güncel yazı ve esprilerle 1000. sayı almanağına özel tekrar yayınlandı.
1000. sayıya özel almanakla ilgili görüşlerini belirten Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu, medyanın tarihi yaşanırken yazdığını ifade ederek, “Aksiyon, yakın tarihimizi, oradaki toplumsal gelişimi takip etmek için iyi bir referans kaynak. Ayrıca dikkatli gözler, dergimizin toplumdaki etkilerini de kolaylıkla yakalıyor. Elimizdeki almanak da bu etkiye hızlıca vâkıf olmamızı sağlayacak. Aksiyon’un gözünden tarih ve hayatın penceresinden Aksiyon’u okumamıza yarayacak.” dedi.

256 sayfalık almanağın yaklaşık üç ayda tamamlandığını söyleyen Yazı İşleri Müdürü Necati Kola da özel çalışmanın hikâyesini şöyle anlattı: “Aksiyon için oldukça önemli olan 20. yaş günü ve 1000. sayı, birbirlerine çok yakın zaman dilimlerine denk geldi. Bunun için aylar öncesinden toplantılar yaptık, tüm çalışanların katılımıyla neler yapabileceğimizi konuştuk. İlk önce 7 Aralık 2013 günü eski ve yeni tüm çalışanlarımızın, yazarlarımızın katılımıyla 20. yıl gecemizi gerçekleştirdik. Bu gecede aynı zamanda Aksiyon belgeseli için çekimler yapıldı. Ardından 1000. sayımızla birlikte okurlarımıza hediye edeceğimiz almanağın çalışmalarına yoğunlaştık. Eski ve yeni tüm çalışanlardan eski fotoğrafları, hatıraları derledik. Arşivimizi baştan sona gözden geçirdik. Gelmiş geçmiş tüm yöneticilerle görüştük. İlginç fotoğrafların, hatıraların, hikâyelerin, röportajların yer aldığı güzel bir çalışma ortaya çıktı. Aksiyon’a dair her şeyin olduğu bu özel çalışmayı, okurlarımızın ellerinden düşürmeden okuyacaklarını tahmin ediyorum.”
CİHAN

Yorumlar