Aksiyon İş: Hükümet 'günah keçisi' olarak Hizmet Hareketi'ne her şeyi malediyor

Aksiyon İş Konfederasyonu Başkanı Vedat Öztürk, “Hükümet, ‘günah keçisi’ olarak hizmet hareketine her şeyi maletmektedir. Bizler, herkesi vicdanları ile hareket etmeye davet ediyoruz. Türkiye’nin dünyada lobiciliğini üstlenen ve Türkiye’den...

Google Haberlere Abone ol
Aksiyon İş: Hükümet 'günah keçisi' olarak Hizmet Hareketi'ne her şeyi malediyor

Aksiyon İş Konfederasyonu Başkanı Vedat Öztürk, “Hükümet, ‘günah keçisi’ olarak hizmet hareketine her şeyi maletmektedir. Bizler, herkesi vicdanları ile hareket etmeye davet ediyoruz. Türkiye’nin dünyada lobiciliğini üstlenen ve Türkiye’den bir dünya markası çıkaran bu gönüllüler hareketini kendi vatanında garip bırakmak ne ahlaki, ne vicdani ne de demokratik değerlerle asla izah edilemez.” dedi.

Aksiyon İş Konfederasyonu Başkanı Öztürk, yazılı açıklamasında, 17 Aralık ve 25 Aralık süreci sonrasında yaşananlar ve günümüze devam eden süreç hakkında değerlendirme yaptı. Yaşanan olayların, hukukun üstünlüğü ile açıklanmayacak gelişmeler olduğunu vurgulayan Öztürk, “Son dönemde Hizmet Hareketi ve Hizmet Hareketi'ne gönül veren insanları itham altında bırakan bazı konularda birkaç hususun altını çizmek istemekteyiz. Bu harekete gönül verenlere çok ciddi hakaretlerin yapıldığı ve haklarında son derece önemli iddiaların ortaya atıldığı herkesin malumudur. Ancak hukuktaki ‘masumiyet karinesi’ göz ardı edilerek, hiçbir somut iddia ya da delil olmadan, bir yargılanma süreci yaşanmadan, ortaya atılan bunca şeyi, topluma her gün pompalamak, tasvip ettiğimiz bir durum değildir. Hele de ‘iddia edenin iddiasını ispatlamakla mükellef’ iken bunca iddianın ispattan çok çok uzak olması ortaya konulan tavrın hiç de doğru olmadığını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Öztürk, bazı medya organlarının attıkları manşetlere de dikkat çekti. Gazetelerin yaptıkları haberlerle hareketi itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Öztürk, haberlerin hiçbir delile dayandırılmadan adeta bir karalama kampanyası çerçevesinde kamuoyuna paylaşıldığının altını çizdi.

"ASLA İZAH EDİLEMEZ"

Öztürk, açıklamasında şunları kaydetti: “Bayrak indirme olayından Dışişleri'ndeki dinlemeye kadar, her olayı bir belge olmadan bu harekete dayandırmak ‘kumpas kurduğu iddia edilen’ bu insanlara ‘kumpas mı kuruluyor’ sorusunu akıllara getirmektedir. Neredeyse IŞİD tarafından rehin alınan vatandaşlarımızın sorumluluğu dahi bu insanlara yüklenmek istenmektedir. Bunca olay karşısında Hükümetin yetkili mercilerinden hiçbiri sorumluluk duygusu ile bir erdem olarak istifa dahi etmezken, adeta buldukları ‘günah keçisi’ olarak Hizmet Hareketi'ne her şeyi mal etmektedirler. Bizler herkesi vicdanları ile hareket etmeye davet ediyoruz. Türkiye’nin dünyada lobiciliğini üstlenen ve Türkiye’den bir dünya markası çıkaran bu gönüllüler hareketini kendi vatanında garip bırakmak ne ahlaki, ne vicdani ne de demokratik değerlerle asla izah edilemez.”

Açıklamada, 160 ülkede görev yapan fedakar ve emekçi öğretmenlerin de haklarını savunmanın, Aksiyon İşçi Sendikaları’nın bir görevi olduğuna vurgu yapıldı.

HÜKÜMETİ HUKUKUN KURALLARINA RİAYET ETMEYE DAVET ETTİ

Hükümeti ve yetkilileri demokratik tavır içerisinde, hukukun kurallarına riayet etmeye davet eden Öztürk, şunları kaydetti: “Biz hep birlikte eğitim gibi, ekonomi gibi, bilimsel düşüncenin yaygınlaştırılması, teknolojik çalışmaların hızlandırılması, girişimciliğin önünün açılması, dünya çapında markalar oluşturulması gibi daha hayati konulara, günü kurtarıcı değil uzun vadeli çözümler getirecek çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle de işçi hakları, işçi ve işveren arası ilişkilerin 1. sınıf demokrasilerdeki konumuna getirilmesi için ivedilikle gerekli çalışma ve düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün Hizmet Hareketi için yapılan yanlış değerlendirmelerin yarın bir başkasına yapıldığında da karşısında duracağımızı belirtmek isteriz.”

CİHAN

Yorumlar