AKSİAD'dan AYM Başkanı Haşim Kılıç’a destek

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD), Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamaları üzerine bir basın açıklaması yaptı.(AKSİAD), Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın uyarılarının dikkate alınmasını...

Google Haberlere Abone ol
AKSİAD'dan AYM Başkanı Haşim Kılıç’a destek

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD), Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamaları üzerine bir basın açıklaması yaptı.

(AKSİAD), Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın uyarılarının dikkate alınmasını isteyerek, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü vurgusuna destek verdi. AKSİAD Başkanı Hasan Urhan yaptığı açıklamasında, “Ülkemizin siyasi gündemi her ne kadar farklı olsa da, bizler işadamları olarak işimize bakıyor ve işadamlarımızın iç ve dış piyasalarda ufuklarının açılması, işbirliktelikleri ve etkileşim konularında programlar yapıyoruz.” dedi.

Urhan, Yatırım ortamındaki en büyük şartın hukuk olduğunu ve bu konudaki eksiklikler giderilmezse yatırımın noktasında ciddi sıkıntılar yaşanacağını ifade ederek, “Bir yatırım ortamının birinci gerekliliği hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığıdır. Ülkemizin dünyada hak ettiği saygınlığı kazanması ve milletimizin refah düzeyinin artması adına, Türkiye'nin tüm kurumlarıyla demokratik işleyişe sahip bir hukuk devleti olması şarttır. Modern dünyada toplumları bir arada tutan temel yapı taşı bireyin hak ve özgürlüklerini merkeze alan bir adalet anlayışına göre dizayn edilen hukuk sistemleridir. Daha yakın zamana kadar yapılan reformlarla, birey odaklı ve verimli bir işleyişe sahip kılınmaya çalışılan hukuk sistemimizin, ülkemizin en üst düzey hukuk kurum ve insanlarının mesnetsiz iddialar nedeniyle suçlanması nedeniyle yıprandığını üzülerek takip ediyoruz. Bu durumun ülkemizdeki birlik ve düzenin teminatı konumundaki hukukun üstünlüğü ve adalet algısına zarar vererek tüm milletimiz için telafisi güç yaralar açmasından büyük endişe duymaktayız. Hukukun üstünlüğü ilkesinin yara almasının iş dünyasında da ciddi tedirginliğe sebep olduğu bu dönemde, Anayasa Mahkemesi Başkanı sayın Haşim Kılıç'ın Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 52. yılı sebebiyle yaptığı konuşmada; hukuk karşısında her bir bireyin eşit olması, hukukun üstünlüğü, demokratik sistemlerde güçler ayrılığı ilkesinin hayati rolü ve yargının bu güç dengesindeki yeri, başta insan onuru olmak üzere bireysel hak ve özgürlüklerin garanti altına alınması gibi evrensel değerlere vurgu yaparak ilgili herkese çağrıda bulunmasını takdir ettiğimizi belirtiyoruz. Ayrıca, baskı ve ötekileştirmenin zirve yaptığı günümüzde, toplumsal doğruları cesaretle dillendirme erdemini gösteren Sn. Haşim Kılıç'ı yürekten kutluyor ve tebrik ediyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar