AKSİAD: Soma faciası yüreğimizi dağladı

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Başkanı Hasan Urhan, Soma’da yaşanan büyük felaketin yürekleri dağladığını belirterek, "Ailesinin ekmek parasını kazanmak için çok zor şartlar altında çalışan madenci kardeşlerimizin...

Google Haberlere Abone ol
AKSİAD: Soma faciası yüreğimizi dağladı

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Başkanı Hasan Urhan, Soma’da yaşanan büyük felaketin yürekleri dağladığını belirterek, "Ailesinin ekmek parasını kazanmak için çok zor şartlar altında çalışan madenci kardeşlerimizin yaşadığı büyük felaketten dolayı hepimizin yüreği kan ağlıyor. Elimizden, hayatını kaybedenlere ve yeni ölümlerin meydana gelmemesi için Yüce Allah’a dua etmekten başka bir şey gelmez.” dedi.

AKSİAD Başkanı Hasan Urhan, yayınladığı mesajda, ülke olarak Soma’da yaşanan büyük felaketin yürekleri dağladığının altını çizdi. Urhan, şöyle dedi: “Ailesinin ekmek parasını kazanmak için çok zor şartlar altında çalışan madenci kardeşlerimizin yaşadığı büyük felaketten dolayı hepimizin yüreği kan ağlıyor. Yaşanan faciada yüksek rakamlara ulaşan can kayıplarımız ve yaralananlar ülkemizi çok derin bir üzüntüye boğdu. Söylenecek hiçbir söz yaşamını yitirenlerin yakınlarının yaşadığı acıyı teselliye yetmez. Elimizden hayatını kaybedenlere ve yeni ölümlerin meydana gelmemesi için Yüce Allah’a dua etmekten başka bir şey gelmez.”

Hiçbir şeyin bir insan canından daha değerli olmadığının altını çizen Urhan, “Bundan sonra bu tür acılar yaşamamak için maden ocaklarımızda en üst düzey güvenlik tedbirlerinin alınması ve denetimlerin yapılması konusunda en üst düzey hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor. Türkiye çok sayıda evladını kaybetmiş, yüzlerce ailenin ocağına ateş düşmüştür. Ölüm ne madencinin alın yazısıdır ne de ölümle sonuçlanan bu felaket madencilik mesleğinin bir gereğidir. Türkiye'nin ölümcül iş kazalarında geldiği nokta kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemler ivedilikle hayata geçirilmelidir." diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar