Akşener'in kaset davasında Görmez tanık

MHP'ye genel başkan adayı olan Meral Akşener'in avukatlarının talebi üzerine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "kaset iddiasıyla hakaret" davasında tanık olarak ifade verecek. Mahkeme, Görmez'in yanısıra Kemalettin Özdemir'in de tanık olarak dinlenmeleri için Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasını kararlaştırdı

Google Haberlere Abone ol
Akşener'in kaset davasında Görmez tanık

Eski MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e "kaset iddiasıyla hakaret" davasının ilk duruşması görüldü. "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4'er aya kadar hapisleri istenen sanıklar Latif Erdoğan ve Cemil Barlas, hakaret kasıtlarının olmadığını söylediler. Meral Akşener'in avukatları ise o dönem yaklaşan seçimler nedeniyle müvekkillerinin küçük düşürülmesi amacıyla programın kurgulandığını söylediler. Mahkeme, Akşener'in avukatlarının talebi üzerine kaset iddiası hakkında bilgileri olduğu gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Kemalettin Özdemir'in tanık olarak dinlenmeleri için Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına karar verildi.

SANIKLAR GELDİ, AKŞENER KATILMADI

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Cemil Barlas ve Latif Erdoğan katıldı. Şikayetçi Meral Akşener ise duruşmaya gelmedi.

"KURGULANMIŞ BİR PROGRAM"

Meral Akşener'in avukatları ise Cemil Barlas'ın savunmasına itiraz ederek programın öncesinden A Haber'in internet sitesinde ve programın alt yazılarında müvekkilleriyle ilgili kaset iddiasının konuşulacağının belirtildiğini ifade ettiler. Akşener'in avukatlarından Meral Alemdar, "Sanık Cemil Barlas, Latif Erdoğan'ın konuşmasının yolunu açacak şekilde beyanlarda bulunmuştur. Meclis Başkanvekilliği yapmış ve o anda milletvekili olan bir kişiye karşı hakarette bulunulmuştur. Asıl amaç yaklaşan seçimler nedeniyle milletin kafasında bir takım algılar oluşturmak ve müvekkilimizi küçük düşürmeye yöneliktir. Kurgulanmış bir programdır" dedi

"KASET İDDİASININ İFTİRA OLDUĞUNU BELİRTTİM"

Sanık Latif Erdoğan da programda bir kaset olayının olduğunu söylediğini ifade ederek "Şikayetçinin bu kaset nedeniyle zor durumda kaldığı için konuşturulabileceğini söyledim. Ne tür kaset olduğu soruldu. Ben de 'Herhalde bir kadın için uygun olmayan kaset' dedim. Bu kasetin komplo olduğunu da söyledim ve konu kapandı" dedi.

 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NIN TANIK OLARAK TALİMATLA İFADESİ ALINACAK

Meral Akşener'in avukatları söz konusu kaset iddiasıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de bilgisi olduğu gerekçesiyle tanık olarak dinlenmesini istedi. Avukatlar ayrıca, Kemalettin Özdemir'in de tanık olarak dinlenmesini talep etti. Talebi kabul eden mahkeme, tanıkların ifadesinin alınmak üzere bulunduğu Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

Yorumlar