Akşener ve HDP'de erken seçim paniği

HDP ve Meral Akşener cephesinde erken seçim paniği başladı. Cezaevinden sık sık mesaj göndermeye başlayan Demirtaş, CHP ile ittifak yapılması girişimlerde bulunulmasını istiyor. Akşener cephesi ise muhtemel bir erken seçim nedeniyle parti kurma girişimlerini öne çektiklerini açıkladı. Öte yandan Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, CHP, HDP ve Meral Akşener'in seçimde ittifak yapacağını belirterek siyaset kulislerini iyice ısıttı.

Google Haberlere Abone ol
Akşener ve HDP'de erken seçim paniği

Sonhaberler | Haber Merkezi 

AK Parti cephesindeki yenilenme hareketliliği muhalefete de yansımaya başladı. HDP ve Meral Akşener cephesinde panik başladı. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden gönderdiği mesajlarda sık sık CHP ile ittifak yapılması gerektiğini belirterek partinin bu yönde adımlar atmasını istiyor. HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de CHP'ye yaptığı çağrılarda Cumhurbaşkan Erdoğan'a karşı ittifak önerisinde bulundu. Ancak şu ana kadar CHP'den herhangi bir olumlu cevap yok. Erken seçim paniğinin yaşandığı bir diğer cephe ise Meral Akşener cephesi oldu. Akşener, parti kurma çalışmalarını öne aldığını açıkladı. 

Van'da Musa Anter Barış Parkı'nda devam eden sözde 'Vicdan ve Adalet' nöbetinin 6'ıncı gününde HDP Van milletvekili Lezgin Botan tarafından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gönderdiği mesaj okundu.  Demirtaş'ın mesajında HDP'li vekillere gönderdiği talimat gözden kaçmadı. Etekleri tutuşan Demirtaş, HDP'li vekillere amacı göz boyamak olan 'halkla iç içe olun dertlerini dinleyin' mesajı gönderdi.

Demirtaş, mesajında, HDP Parti Meclisinin ve Merkez Yürütme Kurulunun olası bir erken seçim halinde dikkatle çalışması gerektiğini belirterek, şöyle dedi: "AKP-MHP ittifakı erken seçim çalışmalarına başlamıştır. Beni ve arkadaşlarımı yasadışı bir şekilde içeride tutmalarının nedeni budur. Elbette bizler seçimden korkacak değiliz. Öncelikle bütün halkımızı yapılacak olan il ve ilçe kongrelerinde görev almaya ve coşkuyla katılmaya davet ediyorum. Kadın ve gençlik meclisimiz bütün mahallelere rağmen örgütlenmelerini tamamlamalıdır. Bir yandan haksızlığa karşı direnirken halkımızı olası seçime hazırlamalıyız. Hukuk dışı bir şekilde görevleri gasp edilmiş yerine AKP’nin kayyumları atanmış belediye eş başkanlarımız, meclis üyelerimize adeta görevlerinin başındaymışçasına halkla iç içe olmaya taziyelerde, hastaneler, düğünlerde yalnız bırakmamaya davet ediyorum. Bütün milletvekillerimiz zamanlarının tamamını halkın içinde geçirmeli, dertlerini, sorunlarını dinlemelidir. İmkânlar ölçüsünde çözüm üretmelidir. PM ve MYK’mız HDP’yi eksiksiz ve en güçlü şekilde bir olası seçime hazırlayacak çalışmaları büyük bir dikkat ile sürdürmelidir. Bizler içeride ve dışarıda da olsak partimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bizler en geniş demokrasi ittifakını ilkelerimiz doğrultusunda gerçekleştirmeye açık olacağız. Bütün halkımız şundan emin olmalı tutuklu olsak bile HDP olarak siyasi tarihimizin güçlü ve en kararlı dönemini yaşıyoruz. Türkiye’nin geleceğini belirlemede kilit parti biziz. Bizimle uzlaşmadan ve anlaşmadan hiçbir siyasi hareket Türkiye’nin geleceğini kuramaz. HDP olarak bu gücümüzü Türkiye’nin demokratik geleceğinden yana kullanacağız."

AKŞENER CEPHESİNDE ERKEN SEÇİM PANİĞİ

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, parti kuruluşu için 26 Ekim'e kadar sürecek olan uyum yasalarının tamamlanmasını beklemeyi planladıklarını, partinin Kasım başında kuruluşunun açıklanması niyetinde olduklarını söyledi. Akşener, "Ancak şaibeleri ortadan kaldırmak istememiz sebebiyle çalışmalarımızı olabildiğince hızlandırarak kuruluşumuzu daha erken bir tarihe almaya çalışıyoruz" dedi.

DHA'nın haberine göre; Bursa'ya gelen Meral Akşener, geçen 6 Ağustos'ta araştırmacı- yazar Servet Somuncuoğlu için düzenlenen anma programı çıkışında bir grubun saldırısına uğrayan MHP eski il başkanları Yüksel Yılmaz ve Hasan Toktaş'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Akşener, bunun menfur bir saldırı olduğunu belirterek, "Bunlar hakkında bir tek şey söyleyebilirim; çirkinlik her zaman yenilgiye yol açar" dedi.

"UYUM YASALARININ 26 EKİM'E KADAR ÇIKMASI GEREKİYOR"

Gazetecilerin yeni parti hakkındaki soruları üzerine Akşener, 1200 arkadaşıyla istişareler yaptığını ve oradan bir karar çıktığını belirterek, 20 Haziran'da kongreyle ilgili mahkemenin kararıyla bütün yolların tükenmesi üzerine milletin merkezinde bir siyasi oluşuma karar verildiğini söyledi. Daha sonra toplumun değişik kesimleriyle kanat önderleriyle de istişareler yaptığını anlatan Akşener, şöyle devam etti:

"Ümit Özdağ hocamla beraber yürüme kararı aldık. Koray Aydın bakanımızla da istişareler neticesinde bir yola doğru girmiş durumdayız. Bizim bu oluşumu hayata geçirme ile ilgili kararımız kesinleşmişti. Bunlar ilgili çalışmalar başlatmıştık fakat yepyeni ve bizim karşı olduğumuz bir cumhurbaşkanlığı düzenine geçiliyor. Sonuç itibarıyla fiili bir durum. Uyum yasalarının 26 Ekim'e kadar çıkması gerekiyor. Onu bekleyip, biz bu çalışmaları yapıp oluşumu Kasım ayında açıklamak gibi bir kararımız vardı" dedi.

"HER KONU BAŞLIĞI ÜZERİNDE ÇALIŞAN YÜZLERCE ARKADAŞIMIZ VAR"

Fakat bu süreçte ilginç bir şey olduğunu kaydeden Akşeşener, "FETÖ terör örgütün elebaşı bir fotoğraf çektirdi. O fotoğrafta sadece ayakkabılarıyla seccade olması dışında, her şeyi kabalist sistem üzerinden okumamız gerekiyor. Türkiye'de demek ki pek çok İslam dışı anlayışlara sahip bu tip, koca soru işaretlerinin bulunduğu anlayışın ortaya çıktığı bir dönemdeyiz. 11 sayısının olduğu görüldü. Bunun neye tekabül edeceğini de bilemeyiz. En azından ben şunu bilerek, sempatizanlarına, bağlılarına üzerimizden bir umut mesajı vermek için her terör örgütünün böyle düzenekleri vardır. Bu PKK'da da bu tür başka alanlarda da mevcuttur. Ben de çok tecrübeli bir insanım. İçişleri Bkanlığı yaptım bu örgütlenmelerle mücadele etmiş bir insanım bu şaibelere soru işaretlerine meydan vermemek üzere biz mümkün olduğunca erkene aldık parti kurma çalışmalarını" dedi.

Yeni partinin çalışma düzeni hakkındaki planlarını da anlatan Meral Akşener, Türkiye'de bugüne kadar kurulmuş olan hiçbir siyasi partide olmayan tüzük ve program üzerine çalıştıklarını söyledi. Akşener, "Ben sizinle konuşurken masanın başında hazırlık yapan arkadaşlarımız var. Her konu başlığı üzerinde çalışan yüzlerce arkadaşımız var. Örneğin sağlık başlığı üzerinde çalışan 150 kişi var. Çok bütünlüklü bir çalışma yapılıyor ve bunlar bir araya toplanacak" dedi.

Erken seçim konusunu da değerlendiren Akşener, "Keşke olsa ama beklemiyoruz. Eğer Ak Parti'nin bugüne kadarki reflekslerini okuyan bir siyasetçi olduğumu düşünürsek en erken seçim 2018 Mayıs ayında olur. Bu benim öngörümdür ama Ak Parti tanıyan birisi olarak öngörümdür. Bu seçim ise Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler olur" dedi.

DOĞU PERİNÇEK'TEN İLGİNÇ İDDİA

Öte yandan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP, HDP ve Meral Akşener ile ilgili ilginç bir iddiada bulundu. Perinçek, "Buradan açıklıyorum. HDP ve CHP 2019 seçimlerine birlikte girecek. Cumhurbaşkanı adayları da Meral Akşener" diye konuştu.

CHP'yi eleştirerek, "HDP ile birlikte Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemezsin. Ancak Türkiye'nin sorunu olursun. HDP ile beraber olanlar Türkiye'nin sorunu haline gelir" dedi. Perinçek, "HDP'yi bırak, bu tarafa gel, vatanseverlerin tarafına gel. HDP ile birlikte Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemezsin. Ancak Türkiye'nin sorunu olursun. HDP ile beraber olanlar Türkiye'nin sorunu haline gelir" diyerek CHP'ye çağrıda bulundu.

2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir de öngörüde bulunan Perinçek, "Buradan açıklıyorum. HDP ve CHP 2019 seçimlerine birlikte girecek. Cumhurbaşkanı adayları da Meral Akşener" diye konuştu.

Yorumlar

ihsan get lan uydurmayın ne erken seçimi ne zaman olacağı anayasdada açıkllandıya deüişirmi saçma